FORLIK: Tidligere Fox-nyhetsanker Gretchen Carlson t.v i 2010, og hennes tidligere sjef Roger Ailes t.h. i 2006. Foto: Richard Drew, Jim Cooper AP

Fikk 170 millioner i sexskandale-sak

Fox News-nyhetsanker Gretchen Carlson har inngått forlik på 170 millioner, etter at hun saksøkte sin tidligere sjef for seksuell trakassering.

Det var i juli det tidligere nyhetsankeret Gretchen Carlson saksøkte sin tidligere sjef, Roger Ailes, for seksuell trakassering. Mens Ailes, som var med på å starte opp Fox-TV-selskapet for 20 år siden, hele veien har benektet enhver form for trakassering, tok Fox likevel avstand fra ham.

Bakgrunn: Fikk sparken etter sexskandale – hjelper Donald Trump.

Ifølge Vanity Fair igangsatte Fox-toppsjefene James Murdoch og Lachlan Murdoch en gransking av Ailes, utført av et eksternt advokatfirma.

Sparkingen av Ailes ble sett på som et av de mest spektakulære fall i amerikansk media noensinne.

PÅ JOBB: Gretchen Carlson som korrespondent i London på ukjent tidspunkt. Foto: Reuters

Søksmålet har også inspirert en rekke kvinner i mediebransjen til å stå fram med sine historier om trakassering i bransjen.

Les mer: Sexskandalen som felte TV-kongen.

Nå hevder Vanity Fair at Fox på vegne av Ailes har inngått et forlik på 20 millioner dollar, eller rundt 170 millioner kroner for å få saken av veien.

Fox selv har ikke offentliggjort vilkårene for forliket, men har gått ut med en offentlig beklagelse til Carlson.

– Vi er oppriktig lei oss for og beklager at Gretchen ikke ble behandlet med den respekten og verdigheten hun og alle kollegene våre fortjener, står det i uttalelsen.

Selv om søksmålet var mot Ailes personlig, skal han være han forsikret mot søksmål gjennom Fox. Det er så langt uklart hvor stor del av beløpet Ailes selv må betale og hva som dekkes av selskapet.

Fikk du med deg: Anklager TV 2 for seksuell trakassering.

Ifølge Vanity Fairs kilder, skal Carson ha gått med på ikke å fremme noen søksmål mot noen andre sjefer i Fox eller selskaper selv i fremtiden.

Forliket blir sett på som et skritt i et større politisk spill for å få Fox News på rett kjøl igjen.

Carlson påsto blant annet at Ailes hadde tatt showet hennes av lufta fordi hun ikke ville ligge med han. «Jeg mener du og jeg burde hatt et seksuelt forhold for lenge siden. Da hadde du vært god og bedre og jeg hadde vært god og bedre» skal han ifølge Gretchen ha fortalt henne i et møte i fjor høst.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder