KLINER TIL: Slik ser forsidene på ti store, britiske aviser ut dagen etter den store dagen. Montasje: Sindre Murtnes, VG.

KLINER TIL: Slik ser forsidene på ti store, britiske aviser ut dagen etter den store dagen. Montasje: Sindre Murtnes, VG.

William maste på balkongen: - Kom igjen, ett kyss til

Britiske aviser med store kyssebilder dagen derpå

LONDON (VG Nett) Med fansen hylende utenfor Buckingham Palace, var det prins William (28) som tok kyssekommandoen på balkongen.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

VG Nett har gått gjennom forsidene til de store britiske avisene, og nesten samtlige har et bilde av de nygifte som kysser.

Men Daily Mirror har tatt den litt lenger, og gjengir hva prins William sa til sin kjære Kate (29) på balkongen. Også Daily Express' nettutgave har gjengitt dette.

VGTV: Se hele balkonghyllesten her

- Er det OK å gjøre det nå? spurte han før han kysset henne kort den første gangen på balkongen.

Maste

Men verken publikum eller prinsen selv var fornøyd, og etter en stund fikk prinsen mer selvtillit.

- Vi tar et nytt kyss, et nytt kyss. Kom igjen, ett til, sa han, før han igjen kysset bruden, litt lenger og mer hjertelig denne gangen.

Deretter ville han ikke mer, skal vi tro avisen.

- Ikke noe mer, ikke noe mer. Det er flaut, sa William etterpå.
VG Nett har sett gjennom videoen fra balkongen, og med det blotte øyet ser det ut som at avisens leppelesere har gjengitt prinsen korrekt.

Leppelesereldorado

Leppeleserne har hatt sine høydepunkter under bryllupet. Det har vært sparsommelig med uttalelser fra paret, så britiske aviser gjør sitt for å finne ut av hva som blir sagt også når ingen hører noe.

Fredag kunne de også avsløre prins Williams ord til sin fremtidige kone da de møttes ved alteret i Westminster Abbey.

- Du ser nydelig ut, sa han da.

I Storbritannia er det vanlig at avisene prøver å gjøre sin egen avis til et samleobjekt dagen etter store hendelser, og det er tydelig at mange har gjort som brudeparet - og klint til.

Kliner til

The Independent har fylt hele forsiden med en tegning av kunstneren Tracey Emin, som forestiller kysset mellom de to nygifte. Og de er ikke alene om å presentere kysset, selv om de har sin egen vri.

Både Daily Mail og Daily Telegraph har et stort bilde av William og Kate som kysser, helt uten tittel. The Sun har valgt et tilsvarende bilde, men med påskriften «Du venter i årevis for et kongelig kyss, så kommer to på samme tid». De har også lagt til et lite kyssebilde til, for å illustrere de to kyssene på balkongen.

Også Daily Star har valgt et bilde av det kyssende paret, med tittelen «En vakker brud. En stor dag å være britisk på». De har også lagt ved et bilde av brudeparet i prins Charles gamle Aston Martin, som de to kjørte mellom Buckingham Palace og Clarence House i går.

Lar økonomi være økonomi

The Times har også valgt en tittelløs forside, og bruker et stort bilde av paret på sin bilferd.

Til og med Financial Times har valgt å la økonomi være økonomi, og lar kyssingen utfolde seg på forsiden.

Og - tro det eller ei - Daily Express har også valgt å kjøre kyssebildet på forsiden, og beskriver det hele som William og Kates perfekte dag - forseglet med et dobbelt kyss.

Daily Mirror har valgt tittelen «La oss gi dem ett kyss til. Jeg elsker deg», og fått med den vesle brudepiken som holdt for ørene da brudeparet ga tilskuerne det de ville ha.

Også The Guardian har bildet av de to som kysser på balkongen, og tittelen «Forseglet med et kyss - to ganger».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder