I HVITT: Mette-Marit bruker mye hvitt, og under middagen på Slottet stilte hun nok en gang i helhvitt. Foto: Scanpix

Se de offisielle festbildene fra Haakon og Mette-Marits slottsfest

(VG Nett) Kronprinsesse Mette-Marit (38) strålte i hvit ny kjole under slottsmiddagen på sin 10 års bryllupsdag.

  • Martine Lunder Brenne

Artikkelen er over åtte år gammel


Kronprinsparet feiret som kjent sine ti år som ektepar med både gudstjeneste, feiring på Universitetsplassen og slottsmiddag torsdag.

Under middagen hadde Mette-Marit skiftet til en lang hvit kjole, med blondedetaljer og gullbelte i livet.

Blant gjestene var også det svenske kronprinsesseparet, Victoria og Daniel.

- Mette-Marit elsker hvitt og beige toner og bruker det gjerne ved offsielle anledninger. Torsdag valgte hun hvitt fra morgen til kveld. Elegant på dagen og feminint til kvelds på Slottet, sier minMotes moteekspert Silje Pedersen til VG Nett.

Hun er skuffet over at bildene ikke viser frem hele kjolene til kronprinsesse Victoria og prinsesse Märtha.

- Kjolen til Victoria ser ut som den har asymmetrisk snitt, og er i en lekker turkisfarge. Perfekt for kronprinsessens stil, sier Pedersen.

minMote: Mette-Marit elsker den lille hvite!

ALLE SAMLET: Det svenske kronprinsparet var også på plass for å feire Haakon og Mette-Marit. F.v. første rekke: Marius Borg Høiby, Marit Tjessem, kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, dronning Sonja, Johan Martin Ferner og prinsesse Astrid fru Ferner. F.v. bake rekke: Prins Daniel, kronprinsesse Victoria, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn. Foto: Scanpix

Kongeekspert Kjell Arne Totland gleder seg over bildene.

- Det så ut til å være stor stemning da kongeparet inviterte til en privat smokingmiddag for sin sønn og svigerdatter på Slottet i går kveld. Blant gjestene var både familie og venner av Haakon og Mette-Marit.
Før gjestene gikk til bords ble de hilst velkommen av kongepar og kronprinspar, og kanskje de også planlegger enda en liten feiring for de tilreisende på Skaugum i kveld, sier kongeekspert Totland til VG Nett.

GODE VENNER: Kronprinsesse Victoria og Daniel hadde tatt turen til Norge for å feire sine gode venner haakon og Mette-Marit. De blir også foreldre for første gang i mars. Foto: Mattis Sandblad / VG

LES OGSÅ: Celebert i kronprinsparets bryllupsfeiring

Moteekspertene har hyllet den norske kronprinsessen for hennes forvandling fra anonym og sjenert til moteikon, og på den celebre gjestelisten til feiringen var også den italienske VOUGE-redaktøren Franca Sozzani (61).

minMote: Fra jeansjente til moteprinsesse

Mette-Marits mor Marit Tjessem (73) kom til domkirken med sin nye kjæreste Magnar Alfred Fjeldvær (74) til kronprinsparets bryllupsfeiring.

Mer om

  1. Kronprinsparet

Flere artikler

  1. Kronprinsparet i norske OL-antrekk i London

  2. Mette-Marit dropper prinsessedåpen i Sverige

  3. Mette-Marit får så hatten passer

  4. Aftonbladet: Kronprins Haakon blir Estelles fadder

  5. Mektig motedronning blant kronprinsparets gjester

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder