NÆRE VENNER: Kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, kronprinsesse Victoria og prins Daniel har en nær relasjon. Her fra Ski-VM i Holmenkollen i fjor. Foto: Scanpix / Kungahuset.se

Svensk ekspert tror både Haakon og Mette-Marit blir faddere

(VG Nett) Både Kjell Arne Totland og svenske Sten Hedman anser det som sannsynlig at den vesle, svenske prinsessen får norske faddere.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Ja, det er vel veldig nærliggende, sier hoffreporter og kongeeskpert Hedman på spørsmål fra VG Nett om mulighetene for at det norske kronprinsparet får æren av å være faddere til kronprinsesse Victoria og prins Daniels nyfødte datter.

- Det blir vel fem ulike faddere, vil jeg tro. Det er mulig at også danske kronprins Frederik blir fadder, men fremfor alt Mette-Marit og Haakon, for de har veldig nære relasjoner til det svenske kronprinsesseparet. Det virker sannsynlig, sier Hedman.

Nordisk tradisjon

Han får støtte fra den norske kongeeksperten Kjell Arne Totland, som understreker at kronprinsesse Victoria allerede er gudmor til de nordiske tronfølgernes førstefødte.

KONGEEKSPERT: Norges fremste kongeekspert Kjell Arne Totland. Foto: Antony Jones.

- Jeg er ganske sikker på at både vår egen kronprins Haakon og danske kronprins Frederik blir blant den lille prinsessens faddere. Slik blir alle de tre nordiske tronfølgerne faddere for hverandres barn, sier Totland til VG Nett.

Også kronprins Haakon er fra før av fadder for kronprins Frederiks førstefødte Christian.

God relasjon

Han utelukker heller ikke at kronprinsesse Mette-Marit får æren av å være fadder.

- Kanskje gjør Victoria og Daniel som Frederik og Mary gjorde for sønnen Christian - og setter kronprinsesse Mette-Marit også på fadderlisten. Det er ganske uvanlig, men Victoria og Mette-Marit er i årenes løp blitt svært nære venner og vår unge kronprinsesse har vært veldig flink til å hjelpe Daniel til rette i sin nye rolle, sier han.

- For dette har hun jo selv opplevd, da hun i sin tid kom inn i kongefamilien. Vi husker jo alle de muntre bildene av de to fra VM på ski i Holmenkollen, legger Totland til.

Svenske Hedman understreker at det kan ta litt tid før de nybakte foreldrene bestemmer seg for faddere.

- Det kommer nok til å ta litt tid. Dåpen skjer nok ikke før om et par-tre måneder. Nå skal de først offentliggjøre navnet, som vi får vite i morgen. Så skal det være en gudstjeneste i slottskirken. Og så kommer det til å ta litt tid med fadderne, sier han.

Fødte torsdag morgen

Tidlig torsdag morgen ble kronprinsesse Victoria og prins Daniel foreldre for første gang. Kronprinsessen fødte en liten prinsesse på «Karolinska» nord for Stockholm og en stolt pappa fortalte pressen om det hele.

- Vi har fått en veldig søt prinsesse. Når jeg gikk fra rommet lå hun på brystet til moren og så ut til å ha det veldig koselig. Det var vanskelig å rive seg løs, sa prins Daniel.

I en pressemelding fra det svenske kongehuset gir kongeparet uttrykk for sin store glede.

- Vi gleder oss mye med kronprinsesseparet. Vi husker selv gleden over å bli foreldre, og vi ønsker den nye familien en fantastisk tid i ro og fred, sier kongeparet i uttalelsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder