SKJERMES: Mye informasjon rundt Robin Williams dødsfall skjermes fra pressen. Her er skuespilleren på Sundance filmfestival i 2009. Foto:Lucas Jackson,Reuters

Robin Williams-dødsfallet: Nødsamtalen frigis ikke

Politiet opplyser til VG at de ikke kommer til å frigi
nødsamtalen som ble ringt inn fra Robin Williams’ hjem da han ble funnet livløs. Heller ikke hendelsesrapporten vil slippes til pressen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det kommer frem i et dokument sheriffkontoret i Marin County har sendt VG. Der gjennomgår de hvilken informasjon som vil frigis til media i forbindelse med Robin Williams’ dødsfall 11. august.

Under pressekonferansen som ble holdt dagen etter, formidlet sheriffens kontor svært mange detaljer fra filmstjernens selvmord. Dette skapte en debatt også i USA om hvor mye informasjon som skal videreformidles.

Sheriffens kontor forsvarte avgjørelsen med at statlig lov forplikter dem til ikke å skjerme noen av detaljene fra pressen. Ifølge Fox opplyste politiinspektør Keith Boyd at de gjerne ville holdt noe informasjon tilbake, men at de ikke hadde anledning til dette under delstatens offentlighetslov.

Rapport klar i september

I de nye papirene, datert torsdag, oppgir sheriffens kontor imidlertid at de likevel ikke kommer til å offentliggjøre nødsamtalen, de såkalte 911-opptakene, til pressen.

De henviser til lovpunkter for unntak fra offentliggjøring, men fremhever:

«Dessuten er opptakene unntatt fra offentligheten fordi offentlighetens interesse av ikke å frigi opptakene av nødsamtalen veier tyngre enn offentlighetens interesse av å offentliggjøre dem under paragraf 6255.»

Myndighetene oppgir videre at deler av etterforskningsrapporten vil bli offentliggjort, og at de forventer å ha rapporten klar til 30. september.

Når det gjelder hendelsesrapporten, henviser kontoret til CaliforniaGovernment Code 6254 (f) og opplyser at selve rapporten ikke er offentlig, men at enkelte detaljer likevel frigis. Dette gjelder blant annet tidspunktet politiet ble kontaktet, adresse, samt en oppsummering som opplyser at de mistenker at en 63-årig mann har tatt sitt eget liv og at de har igangsatt etterforskning.

I ettertid av hendelsen har kona Susan Schneider fortalt at Williams, som var åpen om sin tidligere kamp mot rus, var nykter, men at han slet med depresjoner og angst samtidig som han hadde Parkinsons sykdom i et tidlig stadium.

En bråte amerikanske komikere har hyllet Williams, og også norske komikere forteller at han har vært en inspirasjonskilde.

Williams ble kremert, og asken skal ha blitt spredd i San Francisco Bay, i et område som skal ha betydd mye for stjernen selv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder