Fant tonen på scenen

«Idol»-Maria og «Cæsar»-Hans Marius kjærester etter teaterforestilling

Maria Haukaas Storeng (24) er storfavoritt i «Idol», mens samboeren Hans Marius Hoff Mittet (27) har slått gjennom i TV 2s såpeserie «Hotel Cæsar».

  • Ståle Winterkjær
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

- Jeg tror det er en fordel at det ikke bare er én som opplever suksess. Når man opplever noe som den andre forstår, så gjør det forholdet sterkere, sier Maria.

- Det er lett å føle seg på siden. Når man er midt oppi det selv, er det lettere å forstå. For min del er jeg ikke så tøff som Maria, og det er fint å ha en ved sin side, sier Hans Marius Hoff Mittet som spiller den narkomane Tommy i «Hotel Cæsar».

Tydelig forelsket

VG møter et tydelig forelsket par på spasertur på idylliske Huk i Oslo.

Men det tok tid før det oppsto søt musikk: Hans Marius gikk i klassen over Maria på «Fame»-skolen Bårdar.

- Han var en hyggelig og grei fyr, minnes Maria.

De ble aldri kjærester på skolen. Men ett år senere, sommeren 2001, fikk Hans Marius hovedrollen i «Tyskerjenter» på kulturhuset på Finnsnes i Troms.

- Jeg visste at Maria skulle være med, og jeg har alltid vært en fan av henne. Der oppe ble vi bedre kjent, sier Hans Marius.

- Vi gjorde ikke noe ut av det der oppe, sier Maria.

- Men det lå noe i luften, sier Hans Marius.

- Og da vi kom hjem til Oslo, gikk vi på kino og så video og begynte å date, forklarer Maria.

- Snill og imøtekommende

De er ikke tvil om hvorfor de falt for hverandre:

- Han er så snill og imøtekommende. Det er lett å føle seg likt når han er til stede. Han er en tøff kar som samtidig er full av kjærlighet og varme. Han kan ta vare på meg, sier Maria.

- Jeg følte akkurat det samme: Hun kan ta vare på meg. Hun er snill og omsorgsfull, og vi har samme verdier i livet, sier Hans Marius.

- Dessuten er han kjekk. Han har lysende blå øyne og varme hender. Så tar han på deg, så kjenner du det, avslører Maria.

- Et eneste stort glis

- Maria er et eneste stort glis 24 timer i døgnet. Dessuten er hun umåtelig vakker. Jeg har tatt bilder av henne om morgenen, og selv da er hun vakker, sier Hans Marius og blar frem bilder på mobiltelefonen:

- Nei, nei, nei, protesterer Maria som ikke vil at VG skal se henne totalt søvndrukken.

Kattja

- Vi må snakke om babyen vår, utbryter Hans Marius.

- Det er katten vår; Kattja, ler Maria.

- Vi var innom Kattekisme og Kattapult, før vi endte på Kattja, ler Hans Marius.

Han har heiet på samboeren gjennom hele «Idol»-perioden, men han har ikke alltid fått sett henne. Han står nemlig på scenen i musikalen «La Cage aux Folles» på Oslo Nye Teater.

- Sist gang fikk jeg se henne opptre mens jeg var i sminken. Jeg får også stemt litt i de små pausene jeg har i forestillingen, forklarer han.

Hans Marius Hoff Mittet har stor suksess med rollen som Kenneths narkomane og småsleske bror, Tommy, i «Hotel Cæsar». Rollefiguren er ikke særlig sympatisk.

- En av grunnene til at jeg tok rollen var at han ikke var snill, sier Hans Marius.

Fra å være ukjente frilansere er nå begge blitt kjendiser. Det føles litt merkelig:

- Jeg blir litt nervøs av de kjendisgreiene. Jeg er litt sky, og når folk stirrer så lurer jeg på hva jeg har gjort galt, ler «Cæsar»-stjernen Hans Marius Hoff Mittet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder