BRUD: Prinsesse Diana og prins Charles i bryllupet i 1981 – og vordende prinsekone, Meghan Markle, på en kvinnekonferanse i Birmingham 8. mars. Foto: AP og REUTERS

Undrer seg om Meghan vil bruke prinsesse Dianas tiara

Meghan Markle kan velge blant kongelige smykker når hun gifter seg med prins Harry 19. mai. Blant dem er tiaraen avdøde prinsesse Diana bar som brud.

Artikkelen er over to år gammel

Kvinner som gifter seg kongelig i Storbritannia, har rett til å bære hodesmykke fra den kongelige juvesamlingen. Hva den amerikanske skuespilleren Meghan Markle velger når hun gir sitt ja i i St. George’s Chapel i Windsor om få uker er foreløpig ikke kjent.

Den britiske kongehuseksperten Ingrid Seward sier til Us Weekly at Markle kan velge det hun synes passer henne best.

– Hun kan komme til å bære Spencer-tiaraen, som prins Harry arvet, og som er den Diana bar på sin bryllupsdag, sier Seward.

Spencer-tiaraen har alltid tilhørt Dianas egen adelige familie. Diana og prins Charles giftet seg i 1981, ble separert i 1992 og skilt i august 1996. Året etter, 31. august, omkom hun i bilulykken i Paris.

Totland tviler

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland presiserer imidlertid overfor VG at prins Harry ikke har arvet Spencer-diademet, som Seward hevder.

– Det tilhører fortsatt Spencer-familien og disponeres i dag av Dianas bror, som har hatt det utstilt på Althorpe. Jeg har selv sett det der. Jeg ville selv synes det hadde vært spennende om Harry valgte å låne sin onkels diadem til sin brud, men tviler vel på det, sier Totland.

– Jeg tror faktisk det er større sannsynlighet for at Meghan får et «nytt» og eget diadem, slik hertuginne Sarah av York i sin tid gjorde,. legger han til.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

les også

Meghan Markle stenger sosiale medier

Da hertuginne Kate giftet seg med Harrys storebror, prins William, i 2011, bar hun kongefamiliens Cartier-tiara. Dronning Elizabeth smykket seg som brud i 1947 med en tiara spesialdesignet av andre kongelige smykker, deriblant tiaraen som bestemoren, dronning Mary, brukte da hun ble smidd i Hymens lenker i 1893.

Prinsesse Margaret, dronning Elizabeths søster, bar Poltimore-tiaraen i 1960. Da Camilla Parker Bowles giftet seg med prins Charles i 2005 og ble hertuginne, droppet hun tiara.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

les også

Prins Harry og Meghan gjorde Tromvik verdensberømt

Pluss content
les også

Prinsesse Eugenie har forlovet seg

Bladet Harpers Bazaar skriver at Meghan med fordel kan velge den vakre tiaraen som Elizabeth Bowes-Lyon, senere kjent som dronningmoren, hadde på seg da hun giftet seg med York-hertugen – senere kong George VI – i 1923. Den kalles Strathmores rosetiara, og den er angivelig ikke i bruk av andre.

les også

Meghan Markle og prins Harry inviterer folket i bryllupet

Dronning Elizabeth låner sjelden bort sine favoritt-tiaraer, og siden hun aldri har båret akkurat denne, betraktes den ikke blant hennes yndlinger.

Det knytter seg ellers stor spenning til hvilken kjole bruden velger, og hvem som skal følge henne opp alteret. Kanskje er det moren og ikke faren, som får det ærefulle oppdraget. Prins William er forlover for sin bror, mens Markle har valgt en venninne.

les også

Spice Girls invitert i prins Harrys bryllup

Meghan har et ekteskap bak seg. Hun er den første fraskilte amerikaneren som gifter seg inn i det britiske kongehuset.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder