Timberlake hyllet Prince i Super Bowl-show

Justin Timberlake får både ris og ros etter at han hyllet den avdøde superstjernen da han natt til mandag sto på Super Bowl-scenen 14 år etter den berømte puppe-glippen.

 • Siri Eggen
 • Even Lübeck
 • Mats Arntzen

Artikkelen er over to år gammel

Når det kommer til grandiose sceneshow er det få ting som kan måle seg med pauseunderholdningen under USAs største idrettsarrangement.

Da det vanvittige Super Bowl-dramaet var halvspilt, var det ved 02.20-tiden norsk tid superstjernens tur til å underholde publikum. Med seg på scenen hadde han blant annet den norske danseren Mona Berentsen, for tiden aktuell som dommer i «Norske talenter».

les også

Mona Berntsen danser med Justin Timberlake på Super Bowl

Full av energi åpnet han med låten «Filthy», etterfulgt av blant andre «Rock Your Body», «My Love» og «Cry Me a River». Deretter var det tid for en overraskende hyllest av Prince, som døde i april i 2016. Med rosa lys overalt og et stort hologram av superstjernen i bakgrunnen, fremførte Justin Timberlake «I Would Die 4 U» i en slags duett.

Her er noen av reaksjonene:

STJERNE: Justin Timberlake sto på scenen i Super Bowl-pausen natt til mandag norsk tid. Foto: ANDY LYONS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

HYLLEST: Plutselig dukket en video av Prince opp. Foto: Mike Ehrmann / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Men ikke alle var like imponerte. TMZ peker på at det var elendig lyd under opptredenen, mens andre mislikte Prince-hyllesten - eller mer spesifikt hologrammet som ble vist. Det vises blant annet til et intervju Prince gjorde med Guitar World i 1998, der han var klar på at han ikke likte bruken av hologrammer.

Justin Timberlake under fire after giving a tribute to Prince during the SuperBowl Halftime Show despite Prince's p… https://t.co/qffVjs3ljk

Dette var Justin Timberlakes tredje Super Bowl-innslag, det meste for noen artist i USA. I 2001 dukket han opp med N'Sync, og i 2004 sang han «Rock Your Body» med Janet Jackson i Houston. Fremførelsen ble avsluttet med at Timberlake rev opp kostymet hennes og blottla det ene brystet.

les også

Plateanmeldelse: Justin Timberlake «Man of the Woods»

Stuntet ble en stor snakkis og forarget mange, mens andre bare trakk på smilebåndet. I år har det i amerikanske medier derfor vært en rekke spekulasjoner om Janet Jackson kom til å stå på scenen sammen med ham, men i helgen gikk hun selv ut på Twitter og avviste dette.

I fjor ble Lady Gaga hyllet for sin opptreden:

Det var tidligere på natten knyttet stor spenning til Pinks fremførelse av nasjonalsangen. Hun har nemlig slitt med influensa den siste uken, og i sosiale medier har det strømmet inn med oppløftende ord til stjernen.

Men sykdommen så ikke ut til å sette noen stopper for Pink, som hylles for opptredenen:

Mer om

 1. Justin Timberlake
 2. Super Bowl

Flere artikler

 1. Pink slo tilbake mot Twitter-hets

 2. Jennifer Lopez’ datter (11) hylles etter pauseshowet

 3. Endringer på Justin Timberlake-konserten vekket misnøye

 4. Maroon 5 klare for Super Bowl

 5. Britney og Justin: 90-tallets superstjerner på gang

Fra andre aviser

 1. Setter Justin Timberlake igjen standarden for popen fremover? Nei.

  Aftenposten
 2. Reserven ble Super Bowl-helt på sensasjonelt vis: – Den kommer til å bli vist en milliard ganger

  Bergens Tidende
 3. Stjernetett Oslo-helg

  Aftenposten
 4. Avskrevet sensasjonsmann kan ødelegge for NFL-legenden

  Bergens Tidende
 5. Avskrevet sensasjonsmann kan ødelegge for NFL-legenden

  Fædrelandsvennen
 6. Souldronningen er død

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no