VERDENS MEST POPULÆRE TWEET: Fire av verdens ti mest populære poster på Twitter tilhører Barack Obama. Foto: Fabrizio Bensch Reuters

Denne tweeten til Obama er nå verdens mest likte

Den tidligere amerikanske presidentens respons på det voldelige sammenstøtet i Charlottesville i helgen er nå verdens mest populære på Twitter.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Lørdag ble én kvinne drept og flere skadd da en bil meide ned nynazist-motstandere under en demonstrasjon mot Ku Klux Klan-tilhengere og såkalte hvite nasjonalister som hadde samlet seg i Charlottesville.

Ekspert: – Militsgrupper i Charlottesville gjør situasjonen mer spent

Flere tok til sosiale medier for å uttrykke sin støtte til ofrene. Barack Obama siterte Nelson Mandela på Twitter med «ingen er født til å hate et annet menneske på grunn av hudfarge, bakgrunn eller religion» for sine 92 millioner følgere. Twitter-posten inkluderte også et bilde av Obama og fire små barn.

Posten har nådd tre millioner likerklikk, og tar over førsteplassen fra Ariana Grande. Popartisten fikk 2,7 millioner på sin post etter Manchester-angrepet i mai. På tredje plass er Ellen DeGeneres' bilde fra Oscar-utdelingen i 2014 med 2,4 millioner likerklikk.

Husker du? Barack Obama erklært død på Twitter

Obama dominerer listen over verdens ti mest populære Twitter-meldinger. Han har hele fire meldinger på listen, og ble onsdag den første i historien som har fått tre millioner likerklikk på en Twitter-post.

Det er imidlertid Katy Perry som har flest følgere på Twitter, og var i juni den første til å nå 100 millioner følgere.

Åtte av de ti mest populære meldingene er fra 2017.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder