LEVER MED SMERTER: Ozzy Osbourne, her sammen med kona Sharon, har fått påvist Parkinsons sykdom, og har i lengre tid slitt med store smerter. Foto: Ian West / PA Wire

Rockelegenden Ozzy Osbourne avslører alvorlig sykdom

Den 71 år gamle artisten har fått påvist Parkinsons sykdom. – Jeg kan ikke gå rundt å bære det for meg selv lenger, sier han.

 • Bjørn Ekker

Sanger John Michael Osbourne (71), bedre kjent som Ozzy Osbourne, har blitt rammet av den alvorlige sykdommen Parkinsons, en nevrologisk lidelse som kjennetegnes av blant annet bevegelseshemming og muskelsvinn.

Det forteller musikeren i et intervju med «Good Morning America», gjengitt av flere internasjonale medier, deriblant NBC. I intervjuet medgir 71-åringen at han den siste tiden har kjempet mot omfattende smerter.

Husker du denne? Ozzy Osbourne snakker ut om barndom, dop og mobbing:

– Det er ikke en dødsdom, men det påvirker nervene i kroppen din. Noen ganger har du en god dag, så en god dag og deretter en virkelig dårlig én, sier Osbourne i intervjuet, som kona Sharon Osbourne også deltok i.

Rockestjernen sier at han helt bevisst har forsøkt å holde sykdommen skjult, men at det ikke har vært veldig lett.

les også

Ozzy utsetter Europa-turné

– Det er vanskelig å skjule sånt. Du føler deg skyldig, og jeg er ikke god til å holde på hemmeligheter. Jeg kan ikke gå rundt å bære det for meg selv lenger. Jeg har ikke flere unnskyldninger.

Men:

– Jeg har det bedre nå, etter å ha vært åpen om at jeg har Parkinsons sykdom, erkjenner han.

les også

Rockerne som nekter å gi seg

Pluss content

Parkinsons sykdom er en kronisk nevrologisk sykdom, som skyldes at hjernen får problemer med å fremstille signalstoffet Dopamin. Høyt dopaminnivå fremkaller følelsen av glede og velvære, og mangel på stoffet fører, ifølge Norsk Helseinformatikk, til langsom og treg bevegelighet, økt grad av stivhet i armer og bein – og skjelving i hvile.

Slik skjelving rammer i særlig grad hendene.

STOR STJERNE: Ozzy Osbourne har en lang og suksessfull karriere bak seg, både som soloartist og som en del av bandet Black Sabbath. Foto: Robert S. Eik

Parkinsons sykdom kan ikke helbredes, men kan effektivt behandles ved hjelp av medisiner og høyt aktivitetsnivå. Dette kan være med på å dempe symptomene.

Nå reiser Ozzy Osbourne og kona til Sveits, i håp om å få den beste behandlingen av eksperter på sykdommen.

les også

Ozzy Osbourne skadet i fall – avlyser alle konserter i 2019

– Vi er heldige som har råd til det, innrømmer Osbourne, som stadig håper at han skal bli så frisk at han kan vende tilbake til scenen og dra på turné igjen.

– Han har aldri vært så lenge hjemme, og har virkelig behopv for å komme seg ut igjen, sier Sharon Osbourne, før mannen igjen tar ordet.

– Jeg kan nesten ikke vente med å få det bedre og komme meg ut på veien igjen. Det er dette som slår meg i hjel. Jeg trenger det, sier han.

Les også

Mer om

 1. Ozzy Osbourne
 2. Musikk
 3. Parkinsons
 4. Rock (musikk)
 5. Sykdom

Flere artikler

 1. Pluss content

  Åsa (57) fikk diagnosen ALS – men det var feil

 2. Pluss content

  Hjerneforsker: – Slik kan du holde hjernen frisk lenger

 3. Pluss content

  Terje fikk kreft: - Følte meg frisk og hadde aldri gått til legen

 4. Forskere i Bergen jakter corona-svar

 5. Pluss content

  Har du diabetes? Slik senker du corona-risikoen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder