SPESIELL FREMFØRING: Lady Gaga sang «Til It Happens to You», som var nominert for beste sang under Oscar. Foto: Mario Anzuoni , Reuters

Gaga fikk tårene frem hos Oscar-publikummet

Introdusert som venn av visepresident Joe Biden

Lady Gaga fremførte sin egen låt om seksuelle overgrep og
lokket frem tårene på Oscar-publikumet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Lady Gaga var nominert med låten «Til it Happens to You» fra filmen «The Hunting Ground», som handler om seksuelle overgrep på Universiteter og høyskoler i USA.

Låten er spesiell for Lady Gaga selv, som ble voldtatt som 19-åring.

Fått med deg den historiske nyheten? Endelig Oscar til Leo!

Ved pianoet, i en hvit skinndress, fremførte Gaga låten, og tårene trillet på skuespillere som Rachel McAdams og Steve Carell. Før hun entret scenen ble hun introdusert av visepresident Joe Biden.

Her er alle vinnerne fra nattens Oscar!

Han er kjent for å være en forkjemper i kampen mot seksuelle overgrep, og i sin tale tok han til orde for å endre holdningene og forandre kulturen på amerikanske utdanningssteder. Joe Biden var den første amerikanske visepresidenten som deltok på Oscar-utdelingen siden 1931.

minMote: Se superstjernene skinne på den røde løperen!

OVERRASKELSEN: Crewet på «Spotlight», som noe overraskende vant Oscar for beste film. Foto: Mark Ralston , Afp

– La oss endre kulturen. Vi kan og vi må endre kulturen. Slik at ingen overgrepsofre, menn eller kvinner slik som de overlevende vi ser her i kveld, aldri føler de må spørre seg selv: Hva gjorde jeg galt? De gjorde ingen feil». Så introduserte Biden Gaga, som han omtalte som «en venn».

Les på VG+ om Leo-filmen:

Fremføringen lokket frem tårene på flere celebriteter. Kate Winslet og Rachel McAdams var tydelig beveget da de reiste seg for å applaudere den 29-årige ladyen.

minMote: Oscar-nachspielet: Kjolene, håret og sminken!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder