BOMMET MED STUNT: Else Kåss Furuseth ble fjernstyrt under sin 17. mai-tale som et innslag i programmet «Det er lov å være blid med Else» Foto: MAGNAR HARALDSEN EIDSVOLL ULLENSAKER BLAD

Else Kåss Furuseth får kritikk for 17. mai-tale

Den kjente komikeren ble invitert til å holde 17. mai-talen på sitt hjemsted Jessheim i år. Humorinnslaget, som senere ble vist i hennes eget TV-program, høster kritikk fra innbyggerne og komiteen.

  • Maiken Svendsen
  • Ida Christine Johannessen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I Eidsvoll og Ullensaker blad skrev Berit Reidun Ruud i går et leserinnlegg hvor hun kritiserte stuntet 17. mai-talen viste seg å være:

«En invitasjon til artisten fra 17. mai-komiteen, her ved varaordfører Kvilten, ble tatt imot. Men få ante vel at dette var et samarbeid og skulle presenteres i TV 2s program «Det er lov å være blid». Skuespiller Per Christian Ellefsen skulle fjerndirigere henne ved å kommentere talen fra et bakrom.

På kommando foran alle tilhørerne skrek hun, danset, gjenga setninger høylytt, lo hysterisk, viftet med armene, gråt, lagde ringelyder, bablet og - ikke minst - tok seg til skrittet «på maskulint vis»! Et tullete kaos av en tale, også gjengitt på TV 2s program! Hun har i ettertid sendt blomsterbukett til Willy Kvilten, så noe har hun vel skjønt.

Jeg har snakket med flere som sjokkerte var til stede eller som så det hele på fjernsyn. Konklusjonen var lik; dette var ikke morsomt! Artisten taler på selveste nasjonaldagen, folk venter kanskje litt humor, men også seriøsitet!» skriver Ruud.

HER SKJER DET: Else Kås Furuseth var 17. mai-taler påJessheim. Det ble ikke slik mange hået. Skuespiller Per Christian Ellefsen fjerndirigerte TV-komikeren. Bak til venstre stå konferansier Willy Kvilten. Foto: MAGNAR HARALDSEN EIDSVOLL ULLENSAKER BLAD

– Vi er jo litt sjokkert over at en som er fra Jessheim går ut med en slik tale og det var lite hyggelig på 17. mai. Furuseth er en dyktig komiker, men her overspiller hun til de grader, sier Ruud til VG.

Husker du? Else Kåss Furuseth gjenskapte Kim Kardashians instagrambilde

Willy Kvilten, varaordfører i Ullensaker kommune, forteller at han har sett en del reaksjoner på Facebook-siden til programmet og fått flere kommentarer muntlig fra innbyggerne i kommunen etter talen. Han understreker at de inviterte Furuseth til å være hovedtaler med de beste intensjoner.

– Hun er en Jessheimjente og vi synes det var artig å få henne som taler. Vi ønsket en tale med humor og snert, forteller varaordføreren som også sitter i 17. mai-komiteen.

Han forteller at han ble oppringt sent på dagen 16. mai av både Furuseth og produksjonsselskapet. De ønsket å gjøre noe artig med talen.

– Jeg ble brått litt skeptisk, men de forsikret meg om at det ville være greit og at publikum ville like det. I ettertid syns jeg ikke opplegget ble så vellykket, og hun gikk litt for langt med joiking og andre ting fra scenen, sier Kvilten.

– Egentlig er dette mest trist for henne

17. mai-komiteen har evaluert dagen i etterkant og de er jevnt over fornøyd med arrangementet.

– At talen ikke ble helt som vi så for oss får stå på hennes regning. Vi mener det er en ære å bli spurt om å holde 17. mai-talen og egentlig er dette mest trist for henne. De fleste får bare én anledning til å være hovedtaler på eget hjemsted, sier varaordføreren.

Har du sett? Karpe Diem parodi: «Hvite menn som pusher 90»

Else Kåss Furuseth skriver i en melding til VG at hun beklager at hun ikke behandlet anledningen med den respekten den fortjener og at hun legger seg flat.

– Selv om det ikke kanskje virket sånn, så har jeg stor respekt for både nasjonaldagen, Jessheim og ikke minst innbyggerne. Det var ikke min intensjon å ødelegge 17. mai på mitt eget hjemsted. Jeg lager ukentlige humorprogrammer, og tar av og til noen sjanser, og innimellom går ønsket om å lage gøyale innslag på bekostning av vurderingsevnen. Jeg kan legge til at jeg også har fått reprimande av min egen far, men jeg har under nåde fått lov til å komme hjem på julaften, skriver komikeren.

Furuseth har også beklaget seg på Facebook, men Ruud mener dette ikke er godt nok.

– Facebook blir en for dårlig arena når det ikke bare er det yngre publikum man skal nå, men også de eldre. Hun skulle heller gått ut med et innlegg i lokalavisene og beklaget seg overfor befolkningen i Jessheim, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BEKLAGER TIL JESSHEIM: Else Kåss Furuseth håper hun får være publikum på 17. mai-talene fremover også, og la ut denne posten sammen med videoen av stuntet Foto: Skjermdump Facebook

På Facebooksiden til programmet «Det er lov å være blid med Else» har en skrevet et innlegg:

«Du er jo så flink og morsom, men du blir nok aldri invitert til å holde 17. mai tale igjen.» skriver en på veggen til programmet.

«Var ikke spesielt moro å høre på - stod heldigvis sånn til at vi bare kunne gå, men ungene foran ser nesten skremt ut. Litt gøy nå når man skjønner sammenhengen, men likevel...» kommenterer en under videoen.

Komikeren har beklaget til alle som skriver kommentarer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder