STILLE OG ROLIG: Etter jubileumskonserten med over 400 som ville hylle Joralf Gjerstad i forbindelse med 90 årsdagen på lørdag, blir selve dagen i dagen stille og rolig for jubilanten, opplyser sønnen John Sverre Gjerstad til VG. Dette bildet er tatt i forbindelse med utgivelsen av hans siste bok i fjor. Foto: Geir Otto Johansen VG

I dag feirer «Snåsamannen» 90 år

Hjembygda feiret en sprek 90-åring i Snåsa kirke i helgen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det blir en stille og rolig feiring, sier sønnen John Sverre Gjerstad til VG.

Men lørdag derimot ble Joralf Gjerstad feiret til gagns med en stor konsert i i Snåsa kirke, hvor artister som Hanne Krogh, Marianne Antonsen, Mari Boine, Kjersti Kveli, Frøydis Jørstad, Sivert E. Skavlan og Øvre Kvam mannskor var med på å gjøre stas på Snåsamannen. Konserten var utsolgt og over 400 mennesker hadde tatt turen til Snåsa kirke.

– Jeg er i god form, og gleder meg veldig til konserten, sa Joralf Gjerstad til Namdalsavisa før feiringen av jubilanten satte i gang lørdag.

Les også: – Snåsamannen forandret våre liv

Hanne Krogh var konferansier under konserten i Snåsa kirke og hun sier til VG at hun håper det ble en verdig markering av en helt spesiell mann.

– Joralf Gjerstad har brukt hele livet sitt på å gi til andre og å vise barmhjertighet. Han har en stor evne til å se sine medmennesker. Vi som var i Snåsa kirke var bare representanter for alle de som ønsker å takke ham for å ha blitt sett, sier Hanne Krogh.

Det var Marthe og Joralfs hjelpefond for funksjonshemmede som sto bak konserten og Namdalsavisa skriver at avslutningsvis tok også Joralf selv ordet, og takket for en storslagen 90-års feiring. Jubilanten fikk mange gode ord, flere varme klemmer og vakker musikk.

– Når du ser inn i øynene til Joralf, ser du ikke øynene til en 90-åring. Du ser et menneske med gnist og liv, sa Marianne Antonsen, en av artistene som opptrådte under kirkekonserten lørdag til NRK.

Husker du? Politiinspektør Rohde fikk hjelp av Snåsamannen

Margreth Olin, regissør og manusforfatter bak filmen «Mannen fra Snåsa», var også til stede under konserten. I denne filmen ønsket hun ønsket å dokumentere hvordan Gjerstad møtte pasientene. Noe hun lyktes godt med. VGs anmelder ga filmen terningkast fem og skrev blant annet:

– «Mannen fra Snåsa» er en interessant, belysende, morsom, rørende og berørende film om et menneske som har forsøkt, gjennom hele livet, å velge godhet.

Les hele anmeldelsen

I en undersøkelse som InFact gjorde for VG i 2012 viste at halve Norge tror Joralf Gjerstad har overnaturlige evner.

– Det skulle bare mangle! sa Snåsamannen da han fikk vite om resultatet fra meningsmålingen.

En av de mange som mener at Snåsamannen har evner er tidligere politiinspektør, nå foredragsholder og forfatter, Hanne Kristin Rohde.

– Han har evner, og ingen skal få overbevise meg om noe annet, sa hun i et intervju med VG etter at han hjalp hennes sønn å bli frisk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder