BURSDAGSFEST: Pushwagners 75-årsdag markeres med en stor jubileumsutstilling på Soli Brug Galleri i Østfold. Her poserer kunstneren selv foran et av sine egne verker. Foto:Frode Hansen,VG

Solgte Pushwagner-kunst for to millioner på to dager

Pushwagners 75-årsfeiring ser ut til å bli en vellykket affære: I helgen solgte han kunst for over to millioner kroner.

  • Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Dette er et eventyr, rett og slett, sier Ole Dørje til VG. Han er gallerist ved Soli Brug i Greåker i Østfold, hvor Pushwagners 75-årsutstilling ble åpnet på lørdag. Flere tusen mennesker har tatt turen i løpet av helgen, og mange var tidlig ute for å sikre seg et av 75-åringens verker: Hundrevis av trykk er nå revet vekk. Ett trykk koster mellom 4.500 og 300.000 kroner, anslår Dørje.

VG+: Pushwagner: «Tenker at hver dag kan være den siste»(krever innlogging)Da Sarpsborg Arbeiderblad omtalte åpningen i helgen, var det solgt Pushwagner-kunst for 700.000 kroner – og det i løpet av et kvarter. Nå har galleriet solgt unna trykk for over to millioner, opplyser galleristen. – Og det er faktisk ganske eksepsjonelt, siden dette har vært en av sommerens fineste helger. Pushwagner treffer veldig bredt, så dette lover godt for de to neste ukene, sier Dørje.

Les også: Pushwagner kan ha satt salgsrekord Det ble rockestjernetendenser på bruket da Pushwagner, eller Terje Brofos, ankom utstillingen, forteller galleristen. Brofos' entré var da også en rockestjerne verdig: Popkunstneren trillet inn på tunet i en åpen Koenigsegg.

Så du denne? Plagiat-beskyldning mot Pushwagner

– Folk stimlet rundt ham, så det var nesten ikke mulig å kjøre bilen – den måtte bevege seg 20 centimeter om gangen, sier Dørje. Hovedpersonen selv var til stede under hele åpningsseansen, og Ole Dørje kan melde om at kunstneren er svært tilfreds med 75-årsfeiringen så langt. – Pushwagner er veldig fornøyd. Han trives godt her, sier galleristen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder