EIER LISTA: Sørkoreanske PSY, eller Park Jae-sang som han egentlig heter, hadde Youtubes mest sette videoer to år på rad med «Gangnam Style» og «Gentleman». Foto:Jonathan Alcorn,Reuters

10 år med Youtube: Her er de mest sette klippene

Det er gått 10 år siden den første videoen ble lastet opp på
YouTube. Her har du 10mest sette videoene på Youtube de siste ti årene.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

2005

Numa Numa Guy

Gary Brolsma vil for alltid bli husket som «The Numa Numa guy». Han skrev seg inn i YouTube-historien som den første med en megahit etter å ha postet en video av seg selv hvor han mimer til den rumenske pophiten «Dragostea Din Tei». Men selv om YouTube har fått æren for å ha gjort Brolsma til en kjendis var det ikke der videoen debuterte. Videoen gikk verden rundt før den ble lagt ut på YouTube, men med tjenestens hjelp eksploderte det.

2006

The Sneezing Baby Panda

En pandamamma sitter stille og rolig og spiser før barnet hennes nyser så høyt at mor skvetter – og Internett ler. I skrivende stund har videoen blitt sett 216 millioner ganger, og videoen har fått sin egen hjemmeside hvor de selger «Sneezing baby panda» t-skjorter. Hvis du er gira..

2007

Charlie bit my finger – again!

Søskenkjærlighet på sitt beste! Klippet viser to brødre, tre og ett år gamle. I videoen biter minstemann storebror i fingeren – derav navnet – hvorpå storebror sutrer og klager på at det gjorde vondt. Men da kan man jo spørre seg hvorfor han frivillig satte fingeren sin i munnen til en baby. I tillegg til å være den mest sette videoen i 2007, er også videoen den fjerde mest sette på Youtube med 810 millioner visninger.

2008

Avril Lavigne – «Girlfriend»

«Girlfriend» var den første singelen Lavigne slapp fra albumet «The Best Damn Thing», og den ble umiddelbart en stor hit. Den toppet listene verden over, og satte da 23 år gamle Lavigne på pop-rock-kartet.

2009

Susan Boyle- «I Dreamed a Dream»

Snakk om å være uforberedt på en sangsensasjon! Ingen, i hvert fall ikke dommer Simon Cowell var forberdt på hva som møtte dem da 48-årige Susan Boyle entret scenen i talentprogrammet «Britain’s Got Talent». Den beskjedne skotske damen fremførte «I Dreamed a Dream» fra «Les Miserables», og publikum i salen satt lamslått tilbake før de reiste seg til stående ovasjoner. Ryktene nådde selvsagt internett superraskt og videoen ble sett 100 millioner ganger på ni dager.

2010

Justin Bieber – «Baby»

Det er ikke sååå lenge siden Justin Bieber var verdens søteste 16-åring, med verdens kuleste lugg. Før han satte Oslo fullstendig på hodet i 2012 og før skandaleoverskriftene meldte seg var han et YouTube-fenomen, og den største hiten hans var musikkvideoen til slageren «Baby» fra 2010, som i skrivende stund er sett over 1,1 milliard ganger.

2011

Rebecca Black – «Friday»

Blacks første låt «Friday» er mer kjent for å være kritisert, enn for å være bra. Uansett synes videoen var bra eller dårlig så ble den sett. «Friday» hadde over 150 millioner visninger på Youtube, før den ble fjernet. Den ble imidlertid lastet opp igjen og har i skrivende stund 75,5 millioner visninger.

2012

PSY – «Gangnam Style»

Ikke bare ble sørkoreanske PSYs «Gangnam Style» den meste sette videoen på Youtube i 2012. Med sine 2,2 milliarder visninger er det også mest sette videoen noensinne. Superhiten gjorde at PSY ble verdenskjent og at Youtube måtte oppgradere systemene sine på grunn av antallet visninger.

2013

PSY - «Gentleman»

Året etter gjorde sørkoreaneren det igjen. Oppfølgeren til «Gangnam Style», «Gentleman», ble ikke bare årets mest sette video på Youtube – den holder også rekorden for mest visninger på én dag. 14 april 2013 ble denne videoen sett 38 millioner ganger. I skrivende stund er den blitt sett 795 millioner ganger.

2014

Katy Perry – «Dark Horse»

Katy Perrys «Dark Horse» er en av verdens bestselgende singler noensinne, og kan i tillegg skilte med å være 2014s mest sette video på Youtube. Perry og rapperen Juicy J slapp låten 17. september 2013,og videoen for ett år siden. I skrivende stund har den Egypt- og Kleopatra-inspirerte videoen 818 millioner visninger. Låten var med på albumet «Prism» , som Perry gjester Norge med i mars.

Vi gratulerer Youtube med dagen!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder