POPULÆRE: Isac Elliot (t.v) og Jesper Jenset (t.h) har en ting til felles - Begge har nemlig en stor fanskare i Norge. Foto:Krister Sørbø/VG Cornelius Poppe / NTB scanpix,

Isac Elliot mener Jesper burde valgt en annen låt

Opptrer på Idol i kveld

Jesper Jenset (17) har sunget seg inn i mange pikers hjerter, men overbeviser ikke helt popidolet Isac Elliot (13).

  • Sofia Storhaug
Publisert:

Fredag slapp Idol-deltakeren Jesper Jenset sin aller første singel.

- Det er en bra sjanger som appellerer til mange. Den når ut til både unge og eldre, og så er det en fengende låt, sa Jenset tidligere fredag.

Se musikkvideoene til «Idol»-finalistene, med terningkast.

For VGs musikkjournalist, Thomas Talseth, var ikke «Call Me Yours» bedre enn en terningkast tre. Sistnevnte mente låten hadde et florett språk som snakket «både Bieber- og 1D-språk». Men ikke Isac Elliot-språk ifølge hovedpersonen selv:

- Han har en veldig fin stemme og jeg liker ham. Men han kunne kanskje ha valgt en låt som viste bedre frem hvor bra sanger han er, sier Elliot til VG.

Den unge artisten blir, i likhet med Jenset, kalt Finlands svar på Justin Bieber. I en alder av ni år ble han oppdaget på Youtube, og singelslippet av «New Way Home» resultert i over to millioner YouTube-klikk den første måneden, samt en platekontrakt med Sony Music.

I dag kaster den unge popprinsen glans over kveldens sending. Og i forkant av showet tok han seg tid til å se Jespers musikkvideo.

Selv vet ikke 13-åringen om han ville tatt det samme valget.

- Jeg vil bare synge låter som jeg virkelig elsker. For meg må de bety noe, sier den populære sangeren.

Plateanmeldelse: Isac Elliot - «Follow Me»

- Ser du en likhet mellom Jesper og deg ?

- Vi er begge unge, men jeg vet ikke om vi er så like som artister. Stilen, uttrykket mitt og hvordan jeg kler meg er litt annerledes enn hans. Men det er jo bra at det er rom for to av oss, ler han.

Den finske artisten gleder seg til å opptre på norsk jord igjen. Idol-sendningen er bare en smakebit av hva norske fans har i vente. I desember legger han nemlig ut på turne.

- Mine norske fans er en av favorittfansen min. Jeg elsker dem. De er som fans skal være: Engasjerte, morsomme og dedikerte. Det er alltid gøy og opptre foran dem.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder