SEXY-VRAKET: Skiesset Petter Northug ønsket ikke å stille opp på sexy bilder for motebladet ELLE. Dette bildet er tatt i 2009. Foto: Scanpix

Northug ble egentlig Norges mest sexy

ELLE mente Petter Northug (25) var årets mest sexy nordmann. Da han takket nei til fotoshoot raste han fra 1. til 11. plass.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Dermed seilte TV 2-komiker Odd-Magnus «Odda» Williamson (31) opp på førsteplass i motebladets kåring i stedet for skifantomet.

I slutten av september hadde ELLE-redaktør Signy Fardal en e-post-korrespondanse med Petter Northugs manager Otto Ulseth. Da forespeilte redaktøren at Northug ville bli kåret til årets mest sexy nordmann, på den forutsetning at han stilte til sexy fotoshoot og ga et intervju.

Men Northug takket nei.

Cava-effekt

Det bekrefter ELLE-redaktør Signy Fardal. Når VG slår på tråden ler hun ut til sine kolleger: «Nå har VG fått vite om det med Northug».

- Når det gjelder Petter så stemmer det at vi har vært i kontakt med ham om dette, men han ble aldri kåret til Norges mest sexy mann 2011. Som med alle andre så er det ikke slik at en mann du synes er fantastisk deilig i juni trenger å være det noen måneder senere. Den siste samtalen vi hadde med Ulseth var i midten av september, så vidt jeg kan huske, men dette var på et tidspunkt da vi ikke hadde begynt listearbeidet ordentlig, mener jeg å huske, sier Fardal til VG.

- Men du hadde ikke tatt kontakt med Northug for foto og intervju dersom han ikke ville blitt kåret til «årets mest sexy mann»?

- He-he. Men det var først da vi begynte å drikke cava og hadde klarhet i at Northug ikke ville stille, det skjedde ting med oss. Vi fikk en tilbakemelding på e-post i september hvor Petter mente at fokuset burde ligge på ski og andre sportslige aktiviteter. Og selvfølgelig er det et poeng for oss at Norges mest sexy mann stiller til intervju dersom han skal bli kåret til det, forteller Fardal.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SEXY-VINNER: «Torsdag kveld fra Nydalen»komiker Odd-Magnus Williamson rykket opp til 1.-plass da Northug takket nei til fotoshoot. Foto: Mattis Sandblad

Overbevist av «Odda»

9. september skrev ELLE følgende på nettsamfunnet Twitter:

«Diskusjonen om Norges mest sexy mann 2011 er i gang!».

Valget er redaksjonelt, og Fardal inviterer ikke leserne til å ta del i kåringen.

På torsdag parodierte TV 2s «Torsdag kveld fra Nydalen» magasinets metoder i arbeidet rundt kåringen.

VGTV: - Den «egentlige» grunnen til at «Odda» ble mest sexy

En nirøykende John Brungot i Signy Fardals skikkelse slengte vilkårlig ut hvem som var «hot» or «not» blant norske kjendismenn.

- Da Odda kom på bordet ble all tvil feid av banen. Han er Norges mest sexy mann. Og det mener vi virkelig, sier Fardal.

I fjor var det kjendisforfatter Karl Ove Knausgård som gikk helt til topps i ELLEs «mest sexy»-kåring.

VG skrev mandag at også han avslørte at motebladet stilte flere betingelser for at han skulle vinne.

- Betingelsen var at jeg stilte opp til intervju. Hadde jeg sagt nei til intervju, hadde jeg ikke vunnet, sa Knausgård til VG Helg.

- Holder ikke

Mari Midtstigen har jobbet som redaksjonssjef i ELLE - men sluttet i jobben etter nesten seks år da hun tidligere i år ble redaktør i «Det Nye». Hun har aldri hørt om denne typen rokering av «mest sexy»-menn på bakgrunn av intervju- og fotoavslag.

- Fra min tid så husker jeg i hvert fall ikke at vi har kåret en person, og at vedkommende ble kastet eller forflyttet på listen fordi han ikke ville gjøre fotoshoot og intervju.

Kristin Ma Berg var sjefredaktør for Det Nye i 15 år, og har flere år bak seg som Tique-redaktør. Hun har selv utarbeidet flere mest sexy-lister, og blir svært overrasket over begrunnelsen for at Northug mistet førsteplassen.

- Den unnskyldningen holder ikke et sekund. Har du først en slik kåring, så kan du ikke redigere den etter at dommen er falt, sier hun.

VG har vært i kontakt med Odd-Magnus Williamson, som ikke ønsker å kommentere saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder