Jimmy Jump slipper med bot etter MGP-skandalen

Varslet stuntet på forhånd

RAMPELYS

SANDVIKA(VG Nett) Det eneste Jimmy Jump risikerer etter at han tok seg opp på scenen under Eurovision-finalen er trolig å betale noen tusenlapper til statskassen.

  • Geir Arne Kippernes
  • Vidar Enerstvedt
Publisert: Oppdatert: 30.05.10 14:08

- Han sitter i avhør nå, sier politistasjonssjef Per Christian Ottesen i Asker og Bærum politidistrikt til VG Nett.

Det var under Spanias fremføring at spanske Jaume Marquet Cot (36), bedre kjent som Jimmy Jump, tok seg opp på scenen under Eurovision-finalen i Telenor Arena. Ikledd en svart T-skjorte med påskriften Jimmy Jump.com og en rød barretina-lue, et katalansk nasjonalsympol, danset han foran den spanske krølltoppen Daniel Diges.

Les også:Spanske Daniel: Jeg ble nervøs

Ble redd

Jimmy Jump danset sammen med Diges og hans dansere helt til sikkerhetsvaktene jaget ham ned.

- Jeg ble nervøs og redd da han kom på scenen. Jeg visste ikke hva som skulle skje, men fortsatte å synge. The show must go on, sier Diges til VG Nett.

I tråd med reglene fikk Spania fremføre sitt nummer på nytt. Dette har ikke skjedd siden Italia måtte synge på nytt på grunn av et strømbrudd i 1958, ifølge Melodi Grand Prix-ekspert Kato Hansen.

Les også:Mann brøt seg inn på MGP-scenen

Kan sendes hjem

Katalaneren Jimmy Jump ble tatt hånd om av politiet etter scenestuntet. I natt har han sittet i varetekt på politistasjonen i Sandvika.

Vi har hendelsesforløpet klart. Så det er temmelig klart at han vil bli forelagt en bot etter hvert. Deretter blir han antakelig løslatt, sier Ottesen.

- Hvor stor blir denne boten?

- Juristen må jobbe med det. Det er ikke akkurat hver dag vi har sånne ordensforstyrrelser, sier Ottesen.

Hvis ikke spanjolen kan vise til at han har penger til opphold i Norge, kan det bli aktuelt å sette ham på et fly hjem til Spania, ifølge NTB.

VGTV:Her hopper Jimmy Jump på scenen

Forhåndsannonsert

Både på Facebook og på det veletablerte greske Eurovision-nettstedet Oikotimes var det varslet om at Jimmy Jump var i Oslo i forbindelse med Eurovision-finalen. 36-åringen var også gjest på utestedet Oslo Mekaniske Verksted fredag, hvor han blant annet skrev autografer og signerte T-skjorter.

- Vi visste ikke at dette var varslet på forhånd, sier pressetalsmann for Eurovision, Petter Svaar til VG.

SÅ DU STUNTET? HVA TENKTE DU?SKRIV I VG NETTS PROTOKOLL

Saken fortsetter under bildet

Krangler om ansvaret
Presseansvarlig Eurovision, Petter Svaar, sier til VG at det var politiet som hadde ansvaret for scenesikkerheten, og at flere sivile politifolk var på plass i salen for å forhindre at noen tok seg opp på scenen. Men politiet bekrefter til VG at NRK motsatte seg råd fra politiet om å ha fysiske sperringer ved scenen.

- Vi har forutsett at dette er noe som kunne skje. Vi har kommet med våre anbefalinger til NRK, men for NRK har det viktigste vært produksjonen. NRK har valgt å gjøre det de ville, sier leder Torgeir Lindstad for operativ seksjon ved Asker og Bærum politidistrikt.

- NRK må få lov til å skylde på oss foreløpig. Dette får vi ta internt med NRK. Jeg tror nok kanskje vi er mer enige enn det som har kommet frem i media, sier Ottesen.

Politiet vurderte imidlertid trusselbildet som lavt.

Stormet Champions League-finale

Dette er ikke første gangen katalaneren stikker av med oppmerksomheten fra et stort arrangement. I 2009 stormet han finalen i French Open mellom Roger Federer og Robin Söderling. Også under Champions League-finalen mellom Liverpool og AC Milan i 2007 klarte Jimmy Jump å komme i sentrum av begivenhetene med sine sprell. Mest kjent er han kanskje for at kastet et Barcelona-flagg på Portugals kaptein Luis Figo under EM-finalen mot Hellas i 2004. Figo var da Real Madrid-spiller.

Les også:Her prøver Jimmy Jump seg på Zlatan

Her kan du lese mer om