FØR SKANDALEN: Sheena Monnin (27) under oppkjøringen til Miss USA-finalen tidligere denne uken. Nå har skjønnheten hisset på seg hele misseapparatet med sine påstander om juks. Foto: AP

Heftig missestorm øker i styrke

Miss Pennsylvania, som valgte å gi fra seg tittelen i protest tidligere i uken, kommer med ny oppsiktsvekkende begrunnelse.

Artikkelen er over syv år gammel

Miss USA - hjemmeside

Sheena Monnin (27) skapte overskrifter da hun etter Miss USA-finalen denne uken gikk ut og kritiserte Miss Universe-organisasjonen - med Donald Trump (66) i spissen. Skjønnheten, som ikke vant finalen, men opprinnelig skulle regjere som Miss Pennsylvania i flere måneder til, valgte å gi fra seg tittelen.

Skiftet forklaring

Den første forklaringen lød på at hun mener misseapparatet har gått bort fra sine opprinnelige moralske verdier og prinsipper ved å tillate transkjønnede å delta i kåringen. Temaet var aktuelt i kjølvannet av at kjønnsopererte Jenna Talackova (23) etter mye om og men omsider fikk delta i Miss Canada nylig .

Men nå har missestriden tiltatt. Monnin utvider nå begrunnelsen sin til også å omfatte påstått juks, melder E! Online .

Hun navngir en annen miss, Karina Brez (23) fra Florida, og hevder at Brez så en lapp med topp fem-missefinalister allerede før topp 16-troppen var plukket ut.

Monnin, som selv ikke kom blant de 16 beste i Miss USA, hevder med dette å kunne avsløre at hele kåringen er rigget på forhånd.

IKKE BLID: Mangemilliardæren Donald Trump er overhodet for hele Miss Universe. Foto: AP

Truer med søksmål

Trump og Miss Universe-apparatet skal ha varslet søksmål mot Monnin hvis hun ikke trekker anklagene tilbake. De nekter ethvert bekjentskap med juks eller triksing. Nå forlanger de en beklagelse fra Monnin - noe det kan virke som de må se langt etter.

Da Monnin i dag besøkte The Today-show forklarte hun til TV-vert Ann Curry at hun står fast ved sin versjon, og at hun er innstilt på å kjempe videre for det hun mener er sant.

Nekter befatning

Miss Florida hevder imidlertid at hun ikke kjenner seg igjen i historien til Miss Pennsylvania, og at hun føler hun ufrivillig er utpekt som tyster.

Miss Florida forklarer ifølge E! at hun så en lapp med noen navn på, men at hun aldri tolket det som juks. Hun hevder også at missen som til slutt vant hele konkurransen, Olivia Culpo (20) fra Rhode Island , ikke sto på lappen hun så.

Miss Monnin påstår imidlertid det motsatte, og hevder at de fem navnene hun fikk høre på forhånd, var de fem, som endte opp øverst på rankingen.

Monnin, derimot, påstår at Miss Florida nå ikke tør å stå fram med sin opprinnelige historie.

- Stjeler rampelyset

VINNEREN: Miss Olivia Culpo (27) er nye Miss USA. Foto: WENN

Miss Universe-organisasjonen sier i en pressemelding at beskyldningene er falske, og at de vil rettsforfølge saken. De forklarer at de nylig mottok et brev fra Monnin, hvor hun gjorde det klart at hun fordømte deres beslutning om å åpne for transkjønnede deltagere.

«Og siden hun ikke kom så høyt opp som blant de 16 beste, så etterkom vi hennes ønske om å frasi seg sin missetittel», lyder det fra arrangørene.

De fortsetter: «Det virker som om Miss Monnin gjøre hva hun kan for å stjele rampelyset fra den rettmessige vinneren, Olivia Culpo, Miss USA 2012».

LES OGSÅ: Nerden Olivia er USAs vakreste

Det er ikke første gang at Miss Universe-apparatet rystes av skandaler. Gjennom de siste årene har det vært en lang rekke med omstridte misser, som har blitt avslørt i alt fra stripping til fyllekjøring og dopmisbruk.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder