SOM ALLE ANDRE: Både prinsessen og Deborah Borchgrevink har synske evner. Deborah mener at de ikke er spesielle, fordi alle har mulighet til å utvikle det. Foto: Line Møller/Privat

SOM ALLE ANDRE: Både prinsessen og Deborah Borchgrevink har synske evner. Deborah mener at de ikke er spesielle, fordi alle har mulighet til å utvikle det. Foto: Line Møller/Privat

Kjendismedium: - Märtha er ikke spesiell

(VG Nett) Medium og foredragsholder Deborah Borchgrevink, kjent fra TV-programmet «Åndenes makt», sier at alle mennesker har muligheten til å utvikle synske evner.

Inga Semmingsen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
Deborah Borchegrevinks hjemmeside

Tirsdag ble det kjent at prinsesse Märtha Louis starter den alternative skolen Astarte Education sammen med Elisabeth Samnøy (39). Skolen tilbyr en treårig opplæring i «reading», «healing» og «berøring».

LES OGSÅ:- Dette svekker den norske kirkeLES OGSÅ:Prinsesse med englekontakt vekker oppsikt i utlandet.LES OGSÅ:- Uklok bruk av prinsessetittel

Religionshistoriker Asbjørn Dyrendal er skeptisk til Märthas alternative skole, og mener at hun «innbiller seg masse rart». Lagtingspresident Inge Lønning (H), som er professor i teologi, sier at slik prinsessens englekurs presentert på nett er på kollisjonskurs med kristen tro.

Medium og foredragsholder Deborah Borchgrevink mener begge disse skeptikerne selv kan utvikler synske evner.

- Alle mennesker i hele verden, også skeptikere, har evnen til å bli synske. Det er noe alle er født med, sier hun.

- Må ikke ta helt av

Borchgrevink er kanskje mest kjent som en av de klarsynte i TV-programmer som «Åndenes makt» og «Fornemmelse for mord». Den siste tiden har hun også jobbet med idrettsutøver Henrik Bjørnstad (28) for å hjelpe han å bli bedre i golf.

- Jeg har jobbet med dette i 22 år, og har hatt mange skeptikere på kurs, sier hun.

I likhet med andre healer og klarsynte syns hun det er modig av Märtha å stå fram som synsk, men hun er redd det hele kan spinne ut av proporsjoner.

- Jeg har møtt mange synske, og det kan virke som om noen av dem tar helt av. Innimellom tar jeg meg selv i å tenke - Denne verden vil bedras, sier hun.

Deborah mener det handler om hvilke hjernehalvdeler mennesket bruker, hvordan de er i balanse og hvor stor del av dem som brukes om gangen.

- Den venstre hjernehalvdelen er analytisk, og den høyre er kreativ og intuitiv. Den intuitive er den som styrer magefølelsen din, og da også det klarsynte, sier hun.

Märtha er stum

Etter at det ble kjent at prinsessen var med på å starte en slik skole har hun forholdt seg stille. Flere andre såkalte medium og klarsynte har forsøkt å forklare hva Märtha sine metoder går ut.

LES OGSÅ:Hva er egentlig Healing?

- Det er nok en del som trenger en forklaring, men det meste står jo på hjemmesiden. Jeg har forøvrig stor forståelse for at hun velger å holde seg mutt, jeg ser jo hvordan dette har blitt blåst opp i pressen, sier Deborah.

Hun har selv aldri vært i kontakt med Märtha. - Men hun må gjerne ta kontakt, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder