- BRØT IKKE LOVEN: Administrerende direktør i Southern Cross Austere, Rhys Holleran, morselskapet til 2Day FM under en pressekonferanse fredag. Foto: AFP

Radiosjef om dødsfallet: Vi har ikke gjort noe ulovlig

(VG Nett) Sjefen til de utskjelte radiovertene som tulleringte om hertuginne Kate (30) forsvarer dem og mener de ikke kunne forutsett det tragiske utfallet.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Fredag morgen kom nyheten om at sykepleieren ved King Edwards VII's Hospital, hvor hertuginne Kate tidligere i uken ble behandlet for morgenkvalme, var funnet død.

Tobarnsmoren Jacintha Saldanha ble funnet død kun meter fra sykehuset, to dager etter den rojale tulletelefonen.

Ifølge administrerende direktør i selskapet, Rhys Holleran, er de to radiovertene Mel Greig og Michael Christian «fullstendig knust» av sykepleierens død, skriver australske The Sydney Morning Herald.

- Sykepleierens død er en tragisk hendelse som ikke kunne ha blitt forutsett. Vi er overbevist om at vi har ikke gjort noe ulovlig.

- Disse to menneskene er ikke maskiner, de er mennesker. Vi er alle berørte av dette.

To konsesjonsvilkår

Radioselskapet Austereo har fra tidligere fått pålagt to konsesjonsvilkår: en om anstendighet etter at en annen radiovert beskrev en journalist som en «fat slag».

TULLERINGTE: Australske Mel Greig (t.v.) og Michael Christian (t.h.) er radioverter og tulleringte til sykehuset onsdag morgen. Foto: AFP PHOTO / SOUTHERN CROSS AUSTEREO

Den andre handlet om vern av barn etter at en tenåringsjente ble koblet opp til en løgndetektor og spurt om hennes sexliv.

Holleran ønsker ikke å si om de frykter å miste sin konsesjon etter tulletelefonrigningen hvor de to programlederne utga seg for å være dronning Elizabeth og prins Charles for å få tak i informasjon om gravide Kate. Han ønsker heller ikke å si noe om hvem som kom opp med ideen for samtalene - kun at «disse tingene ofte er gjort i samarbeid», melder Skynews.

Saldanha satt i resepsjonen da radiovertene ringte. Hun besvarte telefonen, og satte samtalen videre til de ansvarlige sykepleiere. De ga ut sensitiv informasjon om hvordan tilstanden til Kate var på det daværende tidspunktet.

- Vi er i dyp sorg

Familien til den avdøde sykepleieren uttrykker stor sorg over tapet.

- Vi er i dyp sorg over tapet av vår elskede Jacintha, sier familien i uttalelse gitt av politiet, skriver CNN.

Scotland Yard opplyser fredag til britisk presse at dødsfallet ikke blir behandlet om mistenkelig på dette tidspunktet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder