- BRØT IKKE LOVEN: Administrerende direktør i Southern Cross Austere, Rhys Holleran, morselskapet til 2Day FM under en pressekonferanse fredag. Foto: AFP

Radiosjef om dødsfallet: Vi har ikke gjort noe ulovlig

(VG Nett) Sjefen til de utskjelte radiovertene som tulleringte om hertuginne Kate (30) forsvarer dem og mener de ikke kunne forutsett det tragiske utfallet.

  • Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Fredag morgen kom nyheten om at sykepleieren ved King Edwards VII's Hospital, hvor hertuginne Kate tidligere i uken ble behandlet for morgenkvalme, var funnet død.

Tobarnsmoren Jacintha Saldanha ble funnet død kun meter fra sykehuset, to dager etter den rojale tulletelefonen.

Ifølge administrerende direktør i selskapet, Rhys Holleran, er de to radiovertene Mel Greig og Michael Christian «fullstendig knust» av sykepleierens død, skriver australske The Sydney Morning Herald.

- Sykepleierens død er en tragisk hendelse som ikke kunne ha blitt forutsett. Vi er overbevist om at vi har ikke gjort noe ulovlig.

- Disse to menneskene er ikke maskiner, de er mennesker. Vi er alle berørte av dette.

To konsesjonsvilkår

Radioselskapet Austereo har fra tidligere fått pålagt to konsesjonsvilkår: en om anstendighet etter at en annen radiovert beskrev en journalist som en «fat slag».

TULLERINGTE: Australske Mel Greig (t.v.) og Michael Christian (t.h.) er radioverter og tulleringte til sykehuset onsdag morgen. Foto: AFP PHOTO / SOUTHERN CROSS AUSTEREO

Den andre handlet om vern av barn etter at en tenåringsjente ble koblet opp til en løgndetektor og spurt om hennes sexliv.

Holleran ønsker ikke å si om de frykter å miste sin konsesjon etter tulletelefonrigningen hvor de to programlederne utga seg for å være dronning Elizabeth og prins Charles for å få tak i informasjon om gravide Kate. Han ønsker heller ikke å si noe om hvem som kom opp med ideen for samtalene - kun at «disse tingene ofte er gjort i samarbeid», melder Skynews.

Saldanha satt i resepsjonen da radiovertene ringte. Hun besvarte telefonen, og satte samtalen videre til de ansvarlige sykepleiere. De ga ut sensitiv informasjon om hvordan tilstanden til Kate var på det daværende tidspunktet.

- Vi er i dyp sorg

Familien til den avdøde sykepleieren uttrykker stor sorg over tapet.

- Vi er i dyp sorg over tapet av vår elskede Jacintha, sier familien i uttalelse gitt av politiet, skriver CNN.

Scotland Yard opplyser fredag til britisk presse at dødsfallet ikke blir behandlet om mistenkelig på dette tidspunktet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder