Vil bli kvitt karaokestempelet

Historisk Idol-kveld: Idolene synger egenskrevne låter

For første gang i Idol-finalerundenes historie får idolene synge egne låter.

  • Camilla Norli
  • Sofia Storhaug

Artikkelen er over syv år gammel

I kveld skal de fem gjenværende Idol-finalistene Siri Vølstad Jensen (17), Steffen Jakobsen (23), Eirik Søfteland (24), Astrid Smeplass (16) og Astrid Sugaren (17) synge låter de selv har skrevet. Ifølge TV 2 har det aldri vært gjort før - hverken i Norge eller i internasjonal Idol-sammenheng.

Strenge regler

- Ja, det har i alle år vært strenge regler i Idol-formatet mot å synge egne låter, forklarer presseansvalig Bjarne Laastad i TV 2 til VG.

Se eksklusive klipp av idolenes egne låter her

- Ved å skrive og fremføre egenkomponerte låter får de vist enda mer av seg selv musikalsk, og det vil gjøre dem enda mer spennende som artister, sier Laastad.

- Gjør dere dette for å bli kvitt karaokestempelet?

- Vi synes det er veldig fint at finalistene skal få vist at det bor enda mer i dem enn det vi har fått sett gjennom tolkninger av kjente låter, sier Laasta som mener at det ikke er sikkert at dette hadde latt seg gjennomføre tidligere.

- I år er det er svært kreative finalister med sterkt særpreg vi står igjen med, og det har vært gøy å se hvordan de også har blomstret i låtskriverprosessen, forteller Laastad.

Følg Idol-sendingene med VG Direkte her

Her er kveldens låter og rekkefølge:

Astrid Sugaren (17) fra Tolga: «Here I Am»
Steffen Jakobsen (23) fra Grimstad: «Set In Stone»
Astrid Smeplass (16) fra Rennebu: «Shattered»
Eirik Søfteland (24) fra Bergen: «Gonna Go My Way»
Siri Vølstad Jensen (17) fra Ålgård: «Take My Time»

Ut på iTunes

I Idol-formatet har det heller ikke vært lov til å legge ut låter for salg på en måte som gjør at finalistene kan listes i forhold til hverandre. Dette har nå TV 2 fått tillatelse til å gjøre. Fra klokken 20.00 i kveld blir låtene gjort tilgjengelig på i Tunes og andre streamingtjenester.

- Vi er veldig fornøyde med at vi som første land i verden får ha en Idol-kveld med fokus på egenskrevne låter, og at vi har fått godkjenning på å tilgjengeliggjøre dem på iTunes og streamingtjenester. Det er slik musikkbransjen fungerer, og det er et viktig første steg for Idol-artistene inn i den bransjen. Folk kommer til å bli overrasket over hvor mange fine låter finalistene har skrevet, sier Laastad.

Alle låtene er egenkomponerte låter av finalistene - med litt hjelp fra Lars Hustoft, Melanie Fontana, Lauren Dyson og Tommy Kristiansen.

Mer om

  1. Idol

Flere artikler

  1. Tor Milde: - Eirik kan vinne hele greia

  2. Justin Bieber - ikke idolenes idol

  3. Astrid Sugaren: Brukte låtskriving som terapi

  4. «Idol»-finalistene på Bieber-konsert med egen sikkerhetsvakt

  5. «Idol»-Astride-ene og «Idol»-Siri vil bli samboere

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder