ALLTID SAMMEN: Chris Medina var sjeldent å finne alene under VG-lista - livvakt Freddy McCaffrey var som regel ved hans side. Foto: David Andresen / VG

Derfor har Chris Medina med seg livvakt til Norge

BERGEN (VG NETT) For et halvt år siden ble Freddy McCaffrey(40) servert kaffe av Chris Medina (26) på stamstedet i Chicago. Nå vokter han «American Idol»-stjernens sikkerhet mens han turnerer i Europa.

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL


Da Chris Medina opptråde på VG-lista-showet i Bergen, hadde han for første gang med egen livvakt.

VGTV: Se Bergen hilse til kjæresten til Chris Medina

- Jeg har ikke opplevd noe skremmende hittil, men jeg lot meg overtale til å ha med en sikkerhetsvakt likevel. Noen ganger vil man ikke være kjip mot overivrige fans, og da kan han ta seg av den jobben, sier Chris Medina om livvakten til VG Nett.

VGTV: Se Chris Medina og Gabrielle synge duett

Venner fra før

Men det er ikke tilfeldig hvem som har ansvaret for Medinas sikkerhet. Freddy McCaffrey har nemlig blitt med Medina fra Chicago, hvor de møttes under helt andre omstendigheter for to år siden.

- Jeg jobber vanligvis som politimann i Chicago, og da kjøper jeg alltid kaffe på samme sted. Der ble jeg først kjent med Chris når han serverte meg kaffe, sier Freddy McCaffrey til VG Nett.

Chris har nemlig en nær fortid som barista på en kaffebar i Chicago, og det er ikke lenger enn et halv år siden jobben hans var å blant annet servere politimann McCaffrey cappuccino.

LES ALT OM VG-LISTA-SHOWET HER!

De to har blitt gode venner over kaffedisken, og McCaffrey var en av de første som fikk vite at Chris ville melde seg på «American Idol».

- Jeg spøkte og sa at han kanskje kom til å trenge en livvakt en dag, sier McCaffrey.

Elleville fans

Nå er har spøken blitt virkelighet. Med låten «What are words» har Chris Medina klatret på den norske Topp 20-lista på rekordfart. I går var stjernen på sitt andre norgesbesøk - mens det var livvaktens første.

- Det er en fantastisk jobb å kunne reise rundt med Chris. Jeg har aldri vært i Norge før, men jeg elsker det. Det er veldig eksotisk, sier Freddy McCaffrey.

På Festplassen i Bergen ble artistene møtt av 14.000 hysteriske fans - et litt annerledes syn for politimannen og livvakten, som er vant til å se Medina ikledt forkle i full sving på en kaffebar.

- Det er veldig spesielt å se Chris omringet av hylende jenter. Alle i Norge vil ha en bit av han, så da er det bra jeg kan passe på, ler han.

Heldigvis ble det heller ikke i Bergen behov for å rope på livvakten.

- Bortsett fra når han trengte kaffe. Da var plutselig rollene snudd, og jeg hentet kaffe til han for første gang, sier McCaffrey.

Vil fokusere på Europa

De to flyr tilbake til Oslo på torsdag, men blir en ekstra dag i Norge. Chris Medina utelukker ikke et norsk samarbeid i fremtiden, og har allerede fått mange forespørsler - foreløpig hemmelige. Selv håper han å kunne samarbeide med den norske "Idol"-stjernen Kurt Nilsen.

LES OGSÅ: - Jeg elsker stemmen til Kurt

- Og det er klart jeg kommer tilbake til Norge. Det norske publikummet har gitt meg så mye, jeg føler på en måte jeg står i gjeld til dem, sier Medina.

Norge og VG-lista-showet på Rådhusplassen ga Chris Medina en pangstart på Europakarrieren. Nå håper han å ta over resten, og aller først går turen til Tyskland.

- Jeg kan jo bare håpe på en like varm mottagelse der. Jeg er ikke så stor i USA, så Europa er definitivt veldig viktig for meg akkurat nå, sier sangstjernen - som i alle fall har tatt det norske publikummet med storm.

LES FLERE NYHETER PÅ VG RAMPELYS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder