Startet eget TV-produksjonsselskap - tok kontroll over egne rettigheter

Knallstart for Ylvis-brødrene: 21 millioner rant inn

Ylvis-brødrene Bård og Vegard Ylvisåker og deres manager Jørgen Thue dro i fjor inn 21 millioner i nyopprettede Concorde TV AS.

  • Espen Arnold Hansen

Artikkelen er over seks år gammel

Produksjonsselskapet har base i Oslo og ble opprettet i februar i fjor i forbindelse med TVNorges store høstsatsing på «I kveld med Ylvis». Etter at videoen «The Fox» ble lagt ut på YouTube forrige uke har brødrene blitt overstrømmet med tilbud. I skrivende stund er den blitt sett av over 11 millioner.

Den første sesongen av Ylvis på TVNorge ble produsert av Funkenhauser AS, hvor blant andre Harald Eia og Bård Tufte Johansen er blant eierne.

Tok kontroll

TOK KONTROLL: Etter første sesong av «I kveld med Ylvis» på TVNorge opprettet Bård og Vergard Ylvisåker selskapet Concorde TV og tok kontroll over egne rettigheter. Foto: Nils Bjåland


Før 2. sesong på TVNorge tok komikerduoen og deres manager full kontroll selv.

- I 2012 er det heldigvis blitt enklere å lage TV. På scenen har vi alltid styrt oss selv, og følte det var på tide å gjøre det med TV-satsingen også. Nå eier vi rettighetene til eget materiale, forklarte Vegard til Bergensavisen kort tid etter at Concorde TV AS ble opprettet.

Vegard og Bård Ylvisåker sitter hver på 28 prosent av aksjene gjennom helholdsvis Feelfood AS og Moviebox AS som også ble opprettet på samme tid som Concorde TV.

Like stor aksjeandel i Concorde TV har Stageway Teater AS, som setter opp Ylvis-showene på scenen, og eies av Jørgen Thues Calisa AS og Arne Svare Holding AS.

Pluss på 2,9 millioner

Status ved utgangen av 2012 var et driftsresultat på nesten 4,1 millioner og et årsresultat på 2,9 millioner, som i sin helhet ble avsatt til å styrke selskapets egenkapital som utgjorde 3,7 millioner ved regnskapsårets slutt.

Selskapet til Ylvis-gutta og deres manager hadde også 4,7 millioner til gode fra sine kunder. Concorde TV har to fast ansatte i tillegg til 6,5 årsverk på prosjektbasis. Samlede lønnsutgifter utgjorde 5,1 millioner.

Ylvis-manager Jørgen Thue, som er daglig leder i Concorde TV, har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Flere artikler

  1. Ylvis-millionene yngler

  2. Ylvis-brødrene håver inn millioner

  3. Identisk million-nedgang for Ylvis

  4. Ylvis skal gjeste «The Ellen DeGeneres Show»: - Vi er glade for at vi klarte å lage plass i timeplanen

  5. Stian Blipp samarbeider med Ylvis

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder