TV- OG TEATERSKUESPILLER: Sverre Solberg er utdannet ved Teaterhøyskolen i Oslo. I 2009 hadde han en rolle i «Hotel Cæsar». Foto: NTB Scanpix
TV- OG TEATERSKUESPILLER: Sverre Solberg er utdannet ved Teaterhøyskolen i Oslo. I 2009 hadde han en rolle i «Hotel Cæsar». Foto: NTB Scanpix

Skuespiller Sverre Solberg er død

RAMPELYS

Den norske skuespilleren ble 54 år gammel.

Publisert: Oppdatert: 09.02.14 20:11

Skuespiller Sverre Solberg er død etter lang tids sykeleie, bekrefter Åsne Dahl Torp, presseansvarlig ved Det norske teatret overfor VG.

Solberg ble utdannet ved Teaterhøgskolen i Oslo. Da han gikk ut i 1984 fikk han jobb ved Rogaland Teater. Der var han i seks år.

I 1990 jobbet han i to år ved Oslo Nye Teater, før han ble ansatt ved Det norske teatret, hvor han har jobbet i en årrekke. Ifølge Torpe var det siste stykket han spilte i «Den hemmelige hagen» i 2010.

Solberg markerte seg som skuespiller, og i 2004 ble han tildelt Radioteatrets Blå Fugl for sin tolkning av rollen som Julian i teatrets oppsetning av Henrik Ibsens «Keiser og Galileer».

Solberg var også å se på TV-skjermen. Fra januar 2009 til desember 2010 spilte han Alexander Löw i TV 2s dramaserie «Hotel Cæsar».

- Det er bare fryktelig trist. Jeg husker han som veldig morsom og vi hadde en fantastisk periode sammen på «Cæsar» - jeg lo veldig mye. Det er synd han ikke klarte å få bukt med denne sykdommen, sier Elin Sogn, som hadde rollen som Julie Anker Hansen i dramaserien.

Det var rett etter at Solberg sluttet i «Hotel Cæsar» at han ble rammet av kreft.