NORGES BIDRAG: Carl Espen er blant forhåndsfavorittene til flere spillselskaper. Foto: KYRRE LIEN

Norge og Carl Espen blant favorittene i København

Norge er blant landene som vil gjøre det bra i Melodi Grand Prix i København, tror spillselskapene. Armenia står imidlertid fram som den store favoritten.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Mens både Betsson og Betsafe har 31-årige Carl Espen Thorbjørnsen og «Silent Storm» på en tredjeplass - med odds på 8,50 - gir en norsk seier hos Unibet 15 i odds.

Favoritten hos alle er Armenia, som deltar med Aram MP3 og låten « Not Alone ». Artisten, hvis fulle navn er Aram Sargsyan, er en 30-årig artist og komiker. En armensk seier gir bare mellom 2,60 og 2,90 ganger innsatsen hos spillselskapene.

Skandinavisk

Skal vi tro bookmakerne, kan det ligge an til skandinavisk kamp i toppen; Svensk eller dansk seier gir også lave utbetalinger.

Av de store favorittene er det bare Danmark som er direkte kvalifisert til lørdagens finale. Kun «de fire store» (Storbritannia, Tyskland, Spania, Frankrike og Italia), samt vertslandet går direkte dit. Sverige og Ukraina er blant landene i den første semifinalen tirsdag, mens Norge er blant de 16 som kjemper om ti finaleplasser.

Det norske bidraget er skrevet av Carl Espen Thorbjørnsens kusine, Josefin Winther.

Sceneprøve

- Det er utrolig godt å endelig være i gang, uttalte Det norske MGP-håpet etter den første sceneprøven mandag.

- Dagen i dag har vært intens og full av nye inntrykk. Jeg har gjort mange intervjuer og ikke minst fått prøve scenen. Det var heftig! Den er utrolig stor og ser veldig bra ut. Det var gøy å høre stemmen min klinge ut i den store hallen, og jeg fikk gode tilbakemeldinger etterpå. Dette har absolutt vært en veldig god start, og nå gleder jeg meg til fortsettelse, fortsatte han.

Omstridt

Finalen i Eurovision Song arrangeres i København, etter at danske Emmelie de Forest gikk til topps i Malmö i fjor. Den holdes i B & W Hallerne på Refshaleøen.

Artisten som har fått mest oppmerksomhet til nå, er den østerrikske dragartisten Conchita Wurst. Blant annet er det startet en kampanje i Hviterussland for å få kanalen som sender showet til å klippe bort den østerrikske opptredenen, noe som vil være i strid med regelen om at alle kringkastere må vise alle bidrag.

Cochita Wurst, som egentlig heter Thomas Neuwirth, opptrer som kvinne, men med skjegg.

- Når alt kommer til alt, er skjegget kun ansiktshår. Jeg vil vise at det er lov å være annerledes. Verden er ikke svart-hvit, du er ikke en bedre eller verre person om du gjør ting annerledes enn andre. Det er budskapet jeg prøver å formidle, sier han til NRK.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder