BEKREFTET: Espen Sandberg og Joachim Rønning har gjort stor suksess med «Kon-Tiki». Nå har filmen skaffet dem et nytt prestisjeoppdrag. Her er de avbildet under Oscar-utdelingen i februar i år. Foto: AFP PHOTO/VALERIE MACON

«Kon-Tiki»-regissørene: - Ja, vi skal lage den nye «Pirates of the Caribbean»-filmen

Filmskaperen Joachim Rønning kan med stor glede bekrefte overfor VG Nett at han og hans kompanjong Espen Sandberg skal lage den nye «Pirates of the Caribbean»-filmen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL


Det var i dag tidlig at den velrennomerte bransjenettsiden Deadline.com brakte nyheten om at den norske filmskaperduoen skulle stå bak den nye storfilmen. I dag formiddag kunne en lykkelig Joachim Rønning bekrefte nyheten overfor VG Nett.

- «Pirates of the Caribbean» er av den type film vi vokste opp med og som inspirerete oss til å bli filmskapere. Ekte eventyrfilmer laget av regissører som Steven Spielberg og Robert Zemeckis. Vi har jobbet hardt og lenge for å komme i posisjon, og det føles godt at vi nå endelig skal i gang, sier han.

- Gleder oss

Den femte «Pirates of the Caribbean»-filmen har premiere 10. juli 2015, og som vanlig er det Johnny Depp som skal spille hovedrollen.

JACK SPARROW: Det blir naturligvis Johnny Depp som skal spille hovedrollen som sjørøverkapteinen Jack Sparrow i filmen. Foto: AP


- Dette er en stor mulighet for oss til å jobbe med de største skuespillerne og produsentene i Hollywood. Nå vet vi hva vi skal gjøre de neste to årene - og vi gleder oss.

Joachim Rønning og Espen Sandberg har fått mye internasjonal oppmerksomhet etter at «Kon-Tiki» ble Oscar- og Golden Globe-nominert i kategoriene beste utenlandske film.

Duoen Sandberg og Rønning skulle opprinnelige regissere filmatiseringen av Lars Saabye Christensens «Beatles». Tidligere denne måneden kunne VG avsløre at de to måtte trekke seg som regissører, men at de fortsatt er med på produsentsiden av «Beatles».

De skal også ha vært nær å lande en avtale om å regissere spøkelsesfilmen «Spectral», men avtalen utløp.

Fra terningkast seks til fire

I fjor høst tok det tradisjonsrike Hollywood-bransjebladet Variety med de to regissørene på sin liste over ti regissører man må følge med på.

Den første Pirates of the Caribbean-filmen kom i 2003, og ble kronet med terningkast seks i VG.

Neste film kom i 2006 og fikk terningkast fem her i avisen. Året etter var det klart for nok en film, «Pirates of the Caribbean - At Worlds End», som ble belønnet med terningkast fire. I 2011 kom den fjerde og hittil siste filmen, som fikk terningkast tre i VG.

Filmene har vært milliardmaskiner. Den originale filmen fra 2003 spilte inn nærmere fire milliarder kroner på kino verden over, ifølge Box Office Mojo.

Millardmaskin

Den andre filmen, «Dead Man's Chest», ble en kjempesuksess kommersielt, med en kinoomsetning på over seks milliarder kroner etter dagens dollarkurs.

Siden har det gått noe nedover I USA. Film nummer fire fra 2011 hadde et produksjonsbudsjett på 250 millioner kroner, men spilte «bare» inn 1,4 milliarder i USA. Samtidig var den svært populær utenlands, hvor den spilte inn hele 4,7 milliarder. Det gjør den til den mest innbringende filmen utenfor USA, ifølge tallene fra Box Office Mojo.

br>

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder