BLE 27 ÅR: Amy Winehouse ble i 2011 funnet død i sitt hjem i London. Foto. AP

Ny undersøkelse: Amy Winehouse døde av utilsiktet alkoholforgiftning

(VG Nett) En ny undersøkelse av sangeren bekrefter at Amy Winehouse døde av utilsiktet alkoholforgiftning.

  • Kristine Hellem Aanstad

I desember ble det kjent at det måtte holdes en ny likskue etter at det ble klart at den opprinnelige rettsmedisineren ikke var kvalifisert til å avgjøre sangerens død.

I den første undersøkelsen ble dødsfallet juridisk betraktes som en ulykke, mens den nye bekrefter at sangeren døde av utilsiktet alkoholforgiftning, melder SkyNews.

Den nye rettsmedisineren, Shirley Radcliffe, har funnet ut at sangeren «døde som følge av alkoholforgiftning, og en rekke uheldige omstendigheter». Det skal ikke ha vært noen mistenkelige omstendigheter.

Samme funn

Ifølge obduksjonen hadde Winehouse en promille fem ganger den lovlige kjøregrensen, og godt over et nivå som kan være dødelig.

Dette funnet stemmer overens med den første undersøkelsen i oktober 2011, hvor det også ble konkludert at stjernen hadde drukket seg i hjel.

Deltok ikke

Familien til Winehouse deltok ikke på den 45 minutter lange likskuen som ble hold denne uken.

- Jeg vil ikke tillate min familie å gå igjennom alt dette igjen. Vi trenger ikke være der, sa faren til Amy Winehouse til DailyMaili desember.

Sangeren ble funnet død i sitt hjem i Nord-London 23. juli 2011. Winehouse levde et liv med rusavhengighet, og ble kun 27 år gammel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder