TREDJEPLASS: Ida Maria måtte takke for seg i semifinalen Foto: NRK

Ida Maria røk ut av «Stjernekamp»

FORNEBU (VG) Ida Maria røk ut av «Stjernekamp». – Universet ville at det skulle være sånn.

  • Anniken Aronsen
  • Tor Martin Bøe

Artikkelen er over to år gammel

– Jeg står på scenen med to utrolig dyktige artister, og konkurransen blir beinhard. Men stemningen blir god, og uansett hvem som havner i finalen så er det verdige finalister, sier Solli-Tangen til VG i forkant av sendingen.

Én etter én har deltagere røket fra «Stjernekamp» de siste lørdagene. Den siste som måtte forlate konkurransen var Lisa Børud, og hun nådde derfor akkurat ikke fram til semifinalen. Da var det musikal og reggae som sto på programmet.

Ida Maria røk

Denne lørdagen var det Ida Maria som måtte ut etter at seerne bestemte seg for at hun ikke skulle videre til finalen. Fra scenen takket hun for muligheten og sa at hun hadde hatt en fantastisk opplevelse.

– Jeg er trist på vegne av alle som har stemt på meg og ville at jeg skulle til finalen. Men universet ville at det skulle være sånn, forteller hun til VG.

Ida Maria takker for all kjærligheten og støtten hun har opplevd underveis, og sier at hun kommer til å ta med seg opplevelsen resten av livet.

– Det har vært fantastisk å få lov til å opptre hver lørdag, sier hun og legger til at hun er superstolt over å ha kommet så langt.

Hun hyller også Solli-Tangen og Douglas som nå er finalister i «Stjernekamp».

– De er fantastiske og ultrasjarmerende gutter!

Fryktet få stemmer

Det er første gang at det er to menn i finalen, og til VG forteller de at det ikke helt har sunket inn at en av de står igjen som vinner av «Stjernekamp» på lørdag.

– Det er helt sykt. Wow. Man blir veldig ydmyk og stolt for at man har et folk i ryggen, forteller Solli-Tangen,

Han forteller at hans største frykt i forkant av programmet var at han ikke skulle få noe særlig med stemmer. Tvert imot har seerne stemt ham helt fram til finalen.

– Det er en fin bekreftelse, sier han.

Heller ikke Douglas hadde tro på at han ville nå langt, og hadde booket spillejobber den kommende uken. De må han kanskje se seg nødt til å avlyse nå.

– Jeg var en ukjent fyr som aldri hadde danset. Dette er helt fantastisk og av en eller annen grunn har jeg truffet noe hos seerne, sier han.

«Stjernekamp» utfordrer deltagerne i en rekke ulike sjangere fra uke til uke, og denne lørdagen debuteres det med joik på scenen. Deltagerne får også testet seg i disco-sjangeren.

SEMIFINALISTER: Didrik Solli-Tangen, Ida Maria og Adam Douglas kan alle skryte på seg å ha pallplass i «Stjernekamp». Foto: NRK

Kveldens sjangereksperter var joik-artist Johan Anders Bær og popdronning Inger Lise Rypdal. De satt i dommerpanelet og har guidet deltagerne gjennom uken.

Sjokkexit: Makeda røk ut

På scenen får også seerne et gjensyn med en tidligere «Stjernekamp»-vinner, nemlig nygifte Silya Nymoen. Hun dro i land seieren for fire år siden. I fjor var det Knut Anders Sørum som gikk til topps, og nå er det altså bare én uke til årets vinner blir klart.

Douglas fikk terningkast én

Deltagerne tok med seg skikkelig partyfaktor på scenen under diskosjangeren, og det var mye paljetter å spore. Publikum slet med å holde seg sittende, og også dommerne danset på tuppen av stolene. Inger Lise Rypdal og Thomas Felberg trakk fram Douglas som sin diskofavoritt, mens Mona B. Riise lot seg imponere mest over Solli-Tangen.

Etter at Ida Maria hadde tolket Mari Boines «Gula Gula», og dermed var den første «Stjernekamp»-deltageren i historien til å joike på scenen, avslørte hun at hun har samerøtter.

Solli-Tangens opptredenen måtte dommer Riise tørke tårene.

– Vi er der joiken skal være. Å høre Didrik fremføre joik var virkelig fantastisk, sier joikekspert Bær.

Les også: Benedicte Adrian fikk slakt i «Stjernekamp»

Gjennom årets sesong har VG anmeldt låt for låt, og under kan du følge med på kveldens dom. Du kan også selv trille terningen etter at artistene har fremført.

Mer om

  1. Stjernekamp

Flere artikler

  1. Slik var «Stjernekamp»-finalen

  2. Ella Marie (20) vant «Stjernekamp»: – Vi trenger å åpne folks øyne

  3. «Stjernekamp»: Ærlig stjerne

  4. VG anmelder «Stjernekamp» låt for låt

  5. Her er de nye «Stjernekamp»-rivalene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder