I dag starter rettsdramaet i California

WHO'S BAD? I dag starter rettssaken mot Jacko i Santa Maria. Et nytt, mystisk vitne kan ødelegge troverdigheten til flere vitner. Foto: AP

Mystisk vitne kan redde Jacko

SANTA MARIA (VG) Et nytt og hittil ukjent vitne kan bli Michael Jacksons (46) redning når rettssaken mot ham starter for alvor i dag.

 • Roy Freddy Andersen

Artikkelen er over 15 år gammel

Ifølge ABC News kan vitnet for åpen rett komme til å knuse troverdigheten til den nå 15 år gamle gutten som hevder han er blitt sexmisbrukt av Jackson - en påstand artisten og forsvarerne hevder er oppspinn.

Det finnes ingen rene tekniske bevis mot Michael Jackson i saken, og dermed blir troverdigheten til 15-åringen og hans mor helt sentral i de seks månedene rettssaken er ventet å vare. Og det er her det nye vitnet kan komme til å gjøre stor skade for aktor.

ABC melder nemlig at forsvarerne til Jackson har fått tak i en tidligere ansatt i advokatfirmaet som i 2001 - på vegne av moren og gutten - saksøkte kjøpesenteret JC Penny etter at vaktene pågrep gutten utenfor senteret for butikktyveri.

Det hele endte med håndgemeng mellom vaktene og moren på parkeringsplassen, og kort tid etter saksøkte hun kjøpesenteret for vold og seksuell trakassering. I oktober 2001 gikk JC Penny med på å betale kvinnen og familien 137500 dollar (850000 kroner) for å legge ballen død.

Men vitnet skal være villig til å forklare at kvinnen faktisk påførte seg selv fysiske skader, i etterkant av håndgemenget, for så å hevde at det var vaktene som hadde voldt skadene.

Ikke nok med det: Vitnet skal også kunne fortelle at kvinnen i 2001 løy under ed, og at hun instruerte sønnen om å lyve om hva som egentlig skjedde på parkeringsplassen, for å kunne tjene penger.

Tvil

Makter forsvarerne til Michael Jackson å skape tvil om troverdigheten til gutten og hans mor ved å vise til tidligere hendelser, og å få juryen til å mistenke familien for nok en gang være ute etter penger, er sjansene for at popkongen blir frikjent, store.

I dag får verden se antydninger av taktikken aktor Tom Sneddon kommer til å legge opp til for å få Jackson dømt. Stemningen i rettssalen vil garantert være spent og nervøs når artisten ankommer retten og aktor starter med sin åpningsprosedyre.

Ingen vet ennå sikkert hvem som først vil bli kalt inn i vitneboksen, men Los Angeles Times skriver at Martin Bashir, journalisten som laget den mye omtalte Jackson-dokumentaren «Living With Michael Jackson», kan bli første vitne inn.

Det var denne dokumentarfilmen, der Jackson innrømmer at han liker å sove med barn, som var opptakten til pedofilitiltalen.

Dommer Rodney Melville har bestemt at 15-åringen må vitne for åpen rett, med Jackson til stede, og alt tyder på at dette øyeblikket vil bli det mest dramatiske under hele rettssaken. Så langt vet ingen når aktor ønsker å kalle inn gutten som vitne.

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Hevder Jackson ble utsatt for pengegrisk mor

 2. Chris Tucker blir Jacksons siste vitne

 3. Slik skal kjendisvitnene hjelpe Jackson

 4. Trodde hun skulle kidnappes i en luftballong...

 5. Edward Moss gjenskaper tidenes kjendisrettssak: Han skal spille Michael Jackson i et halvt år

Fra andre aviser

 1. Nøkkelvitne: - Jeg løy

  Aftenposten
 2. Flere anklager om misbruk

  Fædrelandsvennen
 3. - Så at Jacko hadde munnsex med gutt

  Fædrelandsvennen
 4. Michael Jackson-saken fra a til å

  Bergens Tidende
 5. Dette er anklagene mot Michael Jackson

  Aftenposten
 6. Anmeldelse av «Leaving Neverland»: Skremmende, men problematisk

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no