TRONARVINGER SAMLET SEG: F.v.: Kronprinsparet av Luxemburg, Guillaume och Stéphanie, det svenske kronprinsesseparet Victoria og Daniel, Spanias kronprinspar Félipe og Letizia, kronprinsesse Mary av Danmark, Nederlands kronprinspar Willem-Alexander og Máxima, Belgias kronprinspar Philippe och Mathilde og kronprins Haakon. Bildet er tatt på slottet i Apeldoorn. Foto: Foto: Jeroen van der Meyde/RVD

Mette-Marit vraket kongelig treff for privat program

Kronprins Haakon poserte alene i Nederland med de andre tronfølgerparene. Kronprinsesse Mette-Marit var på privat ærend, trolig i New York.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det nederlandske kronprinsparet inviterte i helgen til tronfølgertreff i Apeldoorn. Bildet som er lagt ut på det svenske hoffets Facebook-side , viser at kronprins Haakon reiste uten Mette-Marit.

- Det er riktig at hun ikke var der. Kronprinsessen hadde annet privat program, opplyser kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, til VG Nett.

Avbildet i New York

Slottet kan ikke opplyse om hva slags privat program det dreier seg om, men VG har sett at det på bildetjenesten Instagram er postet et bilde av Mette-Marit i New York fredag - dagen før tronfølgerbildet ble tatt.

«Møtte Mette-Marit på shopping i New York», skriver kvinnen som poserer ved siden av en smilende kronprinsesse.

GLAD I NEW YORK: Kronprinsesse Mette-Marit, her i New York i offisielt ærend for en tid tilbake, er en hyppig gjest i metropolen. Foto: Thomas Nilsson

Dagen før har en annen person postet bilde av kronprinsessen inne på et fly med kurs mot New York.

Slottet kan ikke opplyse hvor kronprinsessen har vært i helgen.

- Jeg kan bare si at hun har hatt privat program, sier Hagen til VG.

- Må har vært noe veldig viktig

Kjell Arne Totland, nyansatt kongehusekspert i TV 2, stiller seg undrende til at kronprinsessen glimret med sitt fravær i Nederland.

- Jeg vet ikke hva som sto på programmet for vår unge kronprinsesse i helgen, men det må ha vært noe veldig viktig, siden hun ikke har prioritert dette treffet med gode venner og kolleger, sier Totland til tv2.no .

Anledningen for tronfølgersamlingen var at Willem-Alexander og kronprinsesse Máxima i neste måned overtar som konge og dronning i Nederland. Det var på nyåret i år at dronning Beatrix kunngjorde at hun abdiserer .

På gruppebildet ser vi kronprinsparet av Luxemburg, Guillaume och Stéphanie, det svenske kronprinsesseparet Victoria og Daniel, Spanias kronprinspar Félipe og Letizia, kronprinsesse Mary av Danmark, Nederlands kronprinspar Willem-Alexander og Máxima, Belgias kronprinspar Philippe och Mathilde og kronprins Haakon.

Danske kronprins Fredrik var heller ikke til stede, men han gikk Vasaloppet søndag.

Kronprinsesse Mette-Marit har meldt avbud til en rekke kongelige feiringer, som prinsesse Estelles dåp i fjor og 40-årsmarkeringene til prinsesse Märtha og kronprinsesse Máxima året før. Ved alle disse anledningene deltok Haakon alene.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder