KAN VINNE FEM PRISER: Ida Fladen er nominert til fem priser for NRK3-programmet "Prosjekt perfekt". Nå erfarer VG at hun blir programleder for "Sommertid" på TV 2.

Fladen klar for «Sommertid» på TV 2

Seltzer: Nå får jeg lov til å gjøre noe annet

BERGEN (VG) - Kall meg heller prinsesse, sier Ida Fladen (28) som er nominert til hele fem priser under kveldens store Gullrute-utdeling.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Ida Fladen er den som er nominert til flest priser under årets Gullruten i Bergen. Programmet hun er nominert med, «Prosjekt Perfekt», ble sendt på NRK3 i fjor - og nå har TV 2 kapret det unge programledertalentet. VG vet at Fladen i sommer skal være en av flere programledere for «Sommertid» på TV 2.

BILLEDSPESIAL: Se kjendisene på den røde løperen her!

- Det kan jeg ikke kommentere. Jeg får ikke lov av TV 2 til å si hvilket program jeg skal lede, så det får bli hemmelig litt til, sier hun til VG.

I ettermiddag strålte hun på den røde løperen foran Gullrute-showet - og var svært så beskjeden i forhold til alle nominasjonene.

- Det er helt surrealistisk og veldig rart. Jeg er jo nominert sammen med veteraner som Anne Lindmo. Det er bare veldig gøy.

Fem nominasjoner

Hun er nominert med «Prosjekt perfekt» i kategorien «Beste magasin og livsstilprogram», «Beste nyskapning, «Beste nye programserie» - i tillegg til at hun kan bli «Beste kvinnelige programleder» og vinne VGs Publikumpris.

- Jeg føler det hadde vært enda mer fortjent om jeg var nominert om et år eller to eller tre, sier Ida.

- Surrealistisk

I kategorien «Beste kvinnelige skuespiller» konkurrerer Ida mot blant andre Siri Kristiansen som er programleder for «Rådet» på NRK3. De to gikk sammen på den røde løperen.

- Det er like surrealistisk for meg å være nominert. Vi to sprang jo i gangene på P3 sammen, liksom. Dette er veldig rart. Men jeg føler ikke at det er ufortjent. Jeg gjør ikke ting jeg er ukomfortabel med, sier Kristiansen som er overbevist om at Ida Fladen vinner pris.

Det er også Katarina Flatland - som på den røde løperen sier til VG at hun heier på Ida.

- I kveld heier jeg på Ida Fladen. Jeg synes det er veldig stort og imponerende at hun er nominert til hele fem priser, sier Katarina Flatland.

Klar for nytt prosjekt

NOMINERT: Thomas Seltzer og kjæresten Cecilie Karoline Waade. - Det er stort å være her i dag. Det er spesielt stas siden hele programmet er nominert, og ikke bare meg. Foto: Hallgeir Vågenes/VG

Thomas Seltzer (44) som kom på den røde løperen sammen med samboeren Cecilie Caroline Waades. I fem år, og hele åtte sesonger, har han vært å se som programleder for «Trygdekontoret» på NRK. Fredag avslører han at han planlegger nye prosjekter.

- Fra høsten tar vi pause fra «Trygdekontoret». Etter å ha vært trofast mot NRK i fem år får jeg nå lov til å gjøre noe annet. Dette er første gangen jeg planlegger en lengre pause fra kontoret, sier han til VG.

Hvor lenge pausen skal vare usikkert.

- Jeg dukker nok opp på TV-skjermen i en eller annen form, men hva jeg skal gjøre har jeg ikke lov å si. NRK har fortalt meg at de skal kjøre videre på «Trygdekontoret»-konseptet, men bare forandre litt med å få Dorthe Skappel inn og kalle det for «God kveld Trygdekontoret», sier han lattermidlt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder