PENGEMASKIN: Kongen av pop, Michael Jackson, topper Forbes liste for andre år på rad over kjendisers inntjening etter deres død. Foto:Christian Fougner,VG

Avdøde Michael Jackson gir fortsatt store inntekter

Popkongen Michael Jackson er den stjernen som tjener mest penger etter sin død, ifølge det amerikanske tidsskriftet Forbes.

  • Marthe Berg

Artikkelen er over fem år gammel

Fem år etter han gikk bort, genererer Jackson fortsatt inntekter, og er verdens best betalte avdøde stjerne. I fjor sørget boet hans for en inntjening på 140 millioner dollar, noe som tilsvarer nærmere 918 millioner norske kroner, skriver nettstedet Canoe.

Kongen av pop tjente mer enn dobbelt så mye som rockekongen Elvis Presley, med hans 55 millioner dollar, tilsvarende ca 360 milloner norske kroner.

Presley, som døde i 1977, inntar imidlertid en andreplass på listen. På tredjeplass er tegneserieskaperen Charles Schulz, som står bak serien Knøttene. Han hadde en inntjening på rundt 263 millioner kroner etter dagens kurs.

– Få kjendiser beviser bedre enn Michael Jackson at det er et (finansielt) liv etter døden, melder Forbes.

Det er andre år på rad at Jackson topper listen. Han klatret til topps igjen i 2013, etter å ha blitt dyttet ned på andreplass av skuespiller og filmlegende Elizabeth Taylor, som døde i 2011.

Tidligere i år var det full skattekrangel om Jacksons dødsbo, etter at det amerikanske skattevesenet har ilagt dødsboet etter artisten en bot på 197 millioner dollar for forsøk på å unndra skatt.

LES OGSÅ: Slik var Michael Jacksons siste døgn

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder