UTE Å KJØRE: Ifølge kilder kjendisnettstedet TMZ har vært i kontakt med, skal stjernens promille ha vært vesentlig lavere enn hva som kom fram i politirapporten. Her er Bieber under en konsert i fjor. Foto: AP

TMZ: Justin Bieber nesten ikke påvirket av alkohol

Kjendisnettstedet TMZ er kritisk til politirapporten som fikk Justin Bieber fengslet. Nettstedet hevder at stjernen nesten ikke hadde alkohol i blodet.

Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Natt til i går ble popstjernen arrestert for å kjøre bil i ruspåvirket tilstand. En talsperson i Miami Beach-politiet, Vivian Hernandez, bekreftet pågripelsen under en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Hun fortalte at politiet mistenkte at Bieber var påvirket av alkohol da han ble stoppet. Dette ble også bekreftet etter en alkoholtest på politistasjonen.

Nå setter TMZ spørsmålstegn ved politirapporten om den unge stjernen. Ifølge kjendisnettstedet skal 19-åringen nesten ikke ha vært beruset da han ble stanset.

Kilder TMZ har vært i kontakt med bekrefter at popstjernen hadde 0,14 i promille, mens grensen for promillekjøring i USA er 0,8.

Torsdag fortalte kilder i politiet til TMZ at Bieber hadde 0,4 i promille - og ikke 0,14.

Miami Beach-politiet bekrefter til VG fredag kveld at Bieber hadde under 0,8 i promille. Politiet sier at han var påvirket av både alkohol, marihuana og reseptbelagte medisiner, og påpeker at det er ulovlig å kjøre i redusert tilstand uansett hva som er årsaken.

Les hele arrestasjonsrapporten her.

Luktet alkohol

I arrestasjonsrapporten står det at politibetjenten som tok imot Bieber på Miami Beach politistasjon observerte at artisten var rød i ansiktet, hadde blodskutte øyne og at pusten hans luktet alkohol.

Torsdag måtte popstjernen og hans kamerat Khalil Sharief (19) møte i retten, siktet for å ha kappkjørt i påvirket tilstand. Justin Bieber ble også siktet for å ha motsatt seg arrestasjon uten å ty til vold, og for å kjøre uten gyldig førerkort.

Artisten skal ha drevet med dragracing i en gul Lamborghini i et boligområde i Miami Beach, da han ble stoppet sammen med rapperen og kameraten Khalil Sharief.

Hadde med passasjer

Da popstjernen ble stanset satt fest-venninnen og modell Chantel Jeffries (21) i passasjersetet.

Flere amerikanske og norske medier har omtalt henne som en uskyldsren «blond skjønnhet», og modellbyrået hennes har ikke spart på de flatterende adjektivene.

Nå viser det seg at hun ikke nødvendigvis kun er blond, skjønn og uskyldsren: Ifølge rullebladet hennes har hun blitt arrestert fem ganger tidligere, inkludert i februar 2011 for å ha knivstukket en kvinne i armen etter en krangel, ifølge Daily News.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder