BOR I NEW YORK: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neil har fått ny bopel i Stockholm, men kommer til å bli boende i New York. Ifølge prinsessen kommer de til å tilbringe tre måneder i året i Sverige. Her fra bryllupet i Stockholm i fjor. Foto: Mattis Sandblad

Madde svarer på kritikken: - Jeg føler meg misforstått

Prinsesse Madeleine og Chris O'Neills nye luksusleilighet i Stockholm har skapt stor debatt i Sverige. Nå forklarer prinsessen seg.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

De siste dagene har det stormet rundt det New York-baserte kongelige paret og deres nye luksusleilighet i den kongelige hovedstallen på Östermalm.

Ifølge Aftonbladet har paret fått leiligheten av Madeleines far, kong Carl Gustaf. Avisen skriver også at boligen er blitt pusset opp for 6, 8 millioner svenske kroner, og skal stå klar til paret kommer hjem til datteren Leonores dåp 8. juni.

I svensk presse stilles det spørsmål ved hvor ofte prinsessen og familien kommer til å benytte seg av den påkostede bopelen siden de ikke er fastboende i Sverige.

Expressen har også publisert et dokument der det kommer frem at prinsessen er styreleder i to av ektemannens amerikanske selskap. Siden medlemmer av det svenske kongehuset ikke skal være engasjert i forretningsvirksomhet, har dette vakt oppsikt.

- Jeg lengter hele tiden hjem til Sverige. Nå er jeg stolt over å kunne komme hjem med vår datter Leonore. Alt dette som skjer rundt oss gjør at jeg føler meg misforstått. Jeg føler det stadig blir sånn rundt min personlighet, dessverre, sier Madeleine til Expressen.

DØPES: Pinsesse Leonore Lilian Maria døpes i Stockholm 8.juni. Foto: REUTERS

- Når det gjelder selskaper i USA, har Chris allerede svart på spørsmålene. Jeg har et lite sameie på fem prosent, men er ikke aktiv i selskapene, sier Madeleine til avisen.

Forsvarer valg av bopel

Hun forsvarer også parets nye bopel på Östermalm. Ifølge prinsessen var det en rekke andre alternativer som ville ha kostet mye mer og vært mye større. Hun påpeker også at boligen ikke er blitt pusset opp på lenge og trengte å bli fornyet uansett om paret hadde flyttet inn eller ikke.

- Villa Parkudden på Djurgården var lenge et alternativ, men det var på 900 kvadratmeter og absolutt ikke en egnet bopel hvis man ikke skal bo permanent i Sverige, sier Madeleine til avisen, og legger til at Östermalm er det beste alternativet med tanke på både sikkerheten og kostnadene.

- Når vi er hjemme i Sverige, må vi selvsagt ha et sted å bo. Vi er en liten familie nå. Vi bor i USA akkurat nå, men vi ønsker å vite at vi alltid har et sted å komme hjem til Sverige også.

Betaler selv

Hun påpeker også at paret skal betale leien selv.

- Dette skal ikke tas av apanasjen. Det er våre private penger, forklarer hun.

Madeleine og O'Neil lander neste uke i Sverige. Både hun og ektemannen gleder seg til å vise frem prinsess Leonore.

- Dåpen ønsker vi å dele med hele Sverige, sier hun til avisen.

Madeleine og Chris O'Neill flyttet nylig inn i en ny lukusleighet på Manhattan i New York. Ifølge avisen er leiligheten over 100 kvadratmeter stor med en husleie på 80 000 svenske kroner.

Foreløpig har ikke det svenske slottet gått ut med hvor mye Madeleine og O'Neill må betale for deres nye bolig i Stockholm.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder