Derfor går Bono alltid med solbriller

De har nærmest blitt hans varemerke. Nå avslører Bono
hvorfor han ikke viser seg uten solbrillene.

  • Ole N. Olsen

Artikkelen er over fem år gammel

Det var under et intervju på BBCs «Graham Norton Show» fredag at forklaringen kom. Da Norton ertet han for solbrillene, svarte U2-vokalisten:

- Dette er en fin anledning til å forklare det for folk. Jeg har grønn stær og har hatt det i 20 år.

Sammenligner U2-album med herpes

Han forklarte så hva sykdommen innebar, som ifølge Store norske leksikon er «en av våre vanligste og mest fryktede øyesykdommer. Grønn stær kan være arvelig og er blant de hyppigste årsakene til blindhet», ifølge Washington Post.

Bono og resten av bandet har skapt flere overskrifter den siste tiden. Senest da de beklaget at deres siste album automatisk ble lastet opp til en halv milliard iTunes-brukere.

Raste

Dette PR-stuntet kom etter et langt samarbeid mellom U2 og Apple.

– Vi kan bare beklage. Vi syntes vi hadde en god idé og ble rett og slett revet med, sa Bono i en spørsmål og svar runde som U2 la ut på Facebook etter Apple-lanseringen.

Påfunnet ble tatt imot med blandede reaksjoner. VGs kommentator mente det var et smart grep, men det viste seg raskt at ikke alle var enige.

Tyler, The Creator – det kanskje mest kjente navnet fra hiphopkollektivet Odd Future – var en av dem.

– Det er som å våkne opp med en kvise eller herpes, raste rapperen i en rekke tweets der han skjeller ut U2 generelt og Bono spesielt med imponerende intens bruk av f-ordet.

Slik fjerner du U2s album fra Itunes

Kritikken resulterte i at Apple til slutt måtte gå ut og gi kundene råd om hvordan de kan slette U2-albumet fra iTunes biblioteket sitt.

BRILLE-BONO: U2-vokalist Bono avslørte bakgrunnen til at han alltid bruker solbriller under fredagens «Graham Norton Show», nemlig at han i 20 år har lidt av øyesykdommen grønn stær. Foto:AFP,

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder