ENGASJERT: Hollywood-stjernen Leonardo DiCaprio har engasjert seg sterkt i arbeidet for tigrene i Nepal. Nylig donerte stiftelsen hans 3 millioner amerikanske dollar til WWF. Foto: AFP

Leonardo DiCaprio vil redde utrydningstruede tigere

Donerte flere millioner

Skuespiller Leonardo DiCaprio (39) har donert tre millioner amerikanske dollar til WWFs tigerarbeid i Nepal.

  • Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Siden 2010 har Leonardo DiCaprio samarbeidet med World Wildlife Fund (WWF) USA for å redde arten som er på randen av utryddelse.

Nå, tre år etter samarbeidet startet, donerer Leonardo DiCaprios stiftelse tre millioner amerikanske dollar til WWF for å bidra til at Nepal skal doble antall ville tigere innen 2022.

- Tiden renner ut for verdens 3 200 gjenværende tigre, som i stor grad er et resultat av ødeleggelse og økende ulovlig krypskyting, sier DiCaprio til WWF.

Tilskuddet vil styrke til WWFs arbeid med regjeringen og lokalsamfunn i Nepal i arbeidet mot snikskyting, beskyttelse av kjerneområder for tigeravling, samt kontinuerlig overvåke tigerbestander.

UTRYDNINGSTRUET: Målet til WWF er å doble antall tigre i Nepal innen 2022. Her vandrer en kongelig bengal tiger i Bardiya National Park i sørlige Nepal. Foto: AFP


- WWF, regjeringen i Nepal og lokalsamfunn er på frontlinjene i denne kampen, og jeg er håper dette tilskuddet vil hjelpe dem å overstige målet om å doble antallet av disse edle skapningene i naturen, fortsatte skuespilleren.

Ifølge WWF har forrige støtte fra Leonardo DiCaprios stiftelse allerede vist store resultater - antallet tigre i Terai's Bardia National Park har økt fra anslagsvis 18 til 50 tigre.

- Leonardo DiCaprio trosser forventningene ved å bruke sin stemme og innflytelse til å gjenopprette tigre og deres leveområder i en av verdens mest håpefulle sted i verden, sa Carter Roberts, president WWF USA.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder