FRA PUBLIKUM TIL ARTIST: Astrid Smeplass (16) har i ti år fått med seg VG-lista-showet i Trondheim. Men da bare som tilskuer. Foto: Nils Bjåland/VG

FRA PUBLIKUM TIL ARTIST: Astrid Smeplass (16) har i ti år fått med seg VG-lista-showet i Trondheim. Men da bare som tilskuer. Foto: Nils Bjåland/VG

Smeplass: - Hadde aldri trodd jeg skulle synge på VG-lista

Siden Astrid Smeplass var syv år har hun vært tilskuer under VG-lista-showet i Trondheim. I kveld opptrer hun som artist.

Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

16-åringen har på kort tid rukket å bli Norges nye pop-yndling etter at hun var med i «Idol».

Hennes egenkomponerte låt «Shattered» har ligget inne på VG-lista i åtte uker. Den unge artisten fikk synge duett med Kurt Nilsen i «Idol gir tilbake», og denne sommeren synger hun på de forskjellige VG-lista-showene rundt om i landet.

I år er det ti år siden Trondheimsjenta så VG-lista-showet for første gang.

DEL DINE ØYEBLIKK: Send oss dine VG Lista-bilder

Årets høydepunkt

- Jeg husker det var ett av sommerens høydepunkter her i Trondheim. Å se showet sammen med venninnene og foreldrene mine. Det var jo alltid så mange spennende artister der, sier hun til VG.

Selv om Smeplass har vært med på VG-lista i både Oslo og Stavanger, innrømmer hun at det er ekstra spesielt å skulle opptre i Trondheim.

- Det er så gøy å få muligheten til å synge foran alle vennene mine. Alle de jeg kjenner kommer til å være der, og selv om de har sett meg på TV blir det ekstra spesielt at de får se meg i byen vi alle har vokst opp i, sier hun og legger til:

Turte ikke å drømme

HYLLET: Under VG-lista-showet i Oslo ble Astrid Smeplass (16) hyllet av folkehavet. Foto: Trond Solberg


- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle stå der for ett år siden og fremføre min egen låt. Da var jeg bare tilskuer. Klart det var noe jeg drømte om, men jeg turte aldri helt å tenke at det kunne skje, smiler den unge artisten.

Smeplass, som under sist VG-lista show i Oslo satt og skalv i sminkerommet, forteller VG at hun gleder seg, tross nervene.

- Jeg blir alltid litt nervøs før jeg skal opptre. Men når jeg står på scenen og ser utover folkehavet. Ja, det må være den beste følelsen i hele verden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder