KONTROVERSIELT: Miley Cyrus fikk mye negativ oppmerksomhet under MTV Music Video Awards-showet i 2013. Foto: Lucas Jackson Reuters

Miley Cyrus kjenner ikke seg selv igjen fra twerke-perioden

Popstjernen forteller at hun er ferdig med å sjokkere.

Artikkelen er over to år gammel

Mange sperret øynene opp da Miley Cyrus (24) stilte opp på MTV Music Video Awards i 2013 kun iført hudfarget undertøy. Med tungen stikkende ute, ristet hun på stumpen tett inntil sanger Robin Thicke.

«OVERGANG»: Miley Cyrus forteller at hun er i en overgangsfase, og at hun ikke føler behov for å sjokkere lenger. Her fra et show i 2017. Foto: Jewel Samad AFP

Til magasinet Harpers Bazaar forteller hun at hun ikke lenger kjenner igjen personen fra den perioden, og at hun har endret seg.

– Jeg føler meg veldig langt unna den personen. Jeg vil at folk skal se at dette er den personen jeg er nå, sier hun.

Tidligere i år fortalte Cyrus at hun angrer på nakenstuntet i «Wrecking Ball».

– Jeg endrer meg mye

Hun understreker imidlertid at hun ikke sier at hun aldri har vært seg selv før nå.

– Den jeg var på det siste albumet var virkelig den jeg er. Det er bare det at jeg har vært mange forskjellige personer fordi jeg endrer meg mye, sier hun til magasinet.

Nå om dagen er Cyrus å se med minimalt med sminke, og langt mindre oppsiktsvekkende garderobe. I sin nye musikkvideo «Malibu» ser man en langt mer sårbar og uskyldig side ved artisten, og en ganske annerledes person enn da hun slapp sitt siste album i 2015 – «Miley Cyrus & Her Dead Petz».

Cyrus sier til Harpers Bazaar at hun har funnet ut at hun ikke lenger har behov for å være den utagerende personen hun var tidligere.

– Det ble noe som var forventet av meg. Jeg ville ikke møte opp på fotograferinger å være den jenta som dro fram puppene og stakk ut tungen. I begynnelsen var det som for å si «fuck deg. Jenter burde kunne ha denne friheten, eller noe sånt». Men det kom til et punkt hvor jeg følte meg seksualisert, sier hun i intervjuet.

I NORGE: Fra konserten i Telenor Arena i 2015. Foto: Trond Solberg VG

Mener Hannah Montana burde sjokkert mer

Cyrus forteller også om perioden som Disney-barnestjerne.

– Folk ble så sjokkert over noen av tingene jeg gjorde, sier hun og refererer til twerke-perioden.

– Det burde ha vært mer sjokkerende at da jeg var 11 eller 12 år ble satt i full sminke, parykk og ble fortalt hva jeg skulle ha på meg av en gruppe eldre menn, sier hun om å være Hannah Montana.

Hun fortalte også tidligere i år at hun har sluttet å røyke hasj, men utelukker ikke at hun kommer til å begynne igjen.

– For å sitere den vise Justin Bieber «aldri si aldri». Men akkurat nå ønsker jeg å være klar, sier Cyrus.

24-åringen er forlovet med Liam Hemsworth. Paret møttes under innspillingen av «The Last Song» i 2009, da var Cyrus 16 og Hemsworth 19. De ble forlovet i 2012, men det ble senere slutt mellom stjerneparet. I 2016 fant de imidlertid tilbake til hverandre, og gjenopptok forlovelsen.

Mer om forholdet: Historien om Liam Hemsworth og Miley Cyrus

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder