DRAMATISK: Paul Walker var for de fleste mest kjent for sine roller i bilfilmene «Fast and Furious». Han rakk aldri og fullføre den siste filmen han begynte på. Nå saksøker datteren hans bilprodusenten Porsche etter den dramatiske ulykken i november 2013, hvor Walker omkom. Foto: Andrew Medichini , Ap

Mener dødsulykken skyldes konstruksjonsfeil: Paul Walkers datter saksøker Porsche

Porsche saksøkes nok en gang etter ulykken hvor «Fast & Furious»-stjernen Paul Walker og hans kamerat Roger Rhodas omkom.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Nå er det Walkers datter, Meadow Rain Walker som saksøker bilprodusenten for medansvar til farens dramatiske død.

Meadow Rain Walkers advokater hevder i søksmålet mot den tyske bilfabrikanten at en rekke feil og mangler ved bilen, en Porsche Carrera GT, hindret Paul Walker å komme ut av bilen etter den voldsomme kollisjonen i november 2013.

TOTALVRAK: Det var Paul Walkers kamerat, Roger Rodas som førte den raske sportsbilen som ble totalvrak etter ulykken. Foto: Dan Watson , Ap

Ifølge politiet skal høy fart ha vært en medvirkende årsak til kollisjonen. Ingen andre kjøretøy var involvert i ulykken, hvor også føreren av bilen, Roger Rhodas omkom.

Hevder bilen ikke var sikker

Nyhetsbyrået AP skriver tirsdag at Walkers advokater i sitt søksmål hevder at bilen manglet et tilfredsstillende system for stabilitetskontroll, god nok passasjerbeskyttelse samt systemer som hindrer bilen i å ta fyr etter en kollisjon.

Porsche har ifølge AP ikke besvart nyhetsbyråets henvendelser om saken.

Dette er det andre søksmålet som fremmes mot bilfabrikanten Porsche etter den tragiske ulykken. Enken til Paul Walkers venn, Roger Rhodas som førte bilen og som også omkom, saksøkte Porsche allerede i mai i fjor. I søksmålet, som fortsatt er til behandling i rettssystemet, hevder Kristin Rhodas advokater at Carrera GT-en som i USA markedsføres som en gatebil, ikke var sikker nok til sitt tiltenkte bruk.

I Rhodas søksmål kommer det frem at advokatene hennes er uenige med rapporten fra politiet, som slår fast at sportsbilen holdt en uforsvarlig høy hastighet, på rundt 145 kilometer i timen. Advokatene hevder i søksmålet at luksusbilen ikke kjørte fortere enn 88 kilometer i timen da ulykken inntraff, og at høyre bakhjul plutselig styrte mot venstre, til tross for innsatsen den rutinerte føreren la ned for å få kontroll på kjøretøyet.

Politiet: Traff en lyktestolpe

I politiets rapport, som er en del av bevisgrunnlaget også i søksmålet fra Walkers datter, heter det at bilen skal deretter ha fortsatt over fortauskanten, tatt med seg et tre på veien og deretter truffet en lyktestolpe og et nytt tre.

Bilen traff også et tre på passasjersiden der Walker satt, noe som førte til at bilen tok fyr og ble totalvraket.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder