LOVENDE FREMTID: - Jeg skrek i telefonen da David fortalte meg nyheten. Pulsen var i hundre kan du si. Samarbeidet med Simon Fuller er større enn meg selv, sier Adelén Rusillo Steen om at musikkmogulen skal representere henne i USA og Mellom-Amerika. Foto: JAVAD PARSA

Adelén er «Idol»-kongen Simon Fullers nye stjerneskudd

Får samme manager som David og Victoria Beckham ** Simon Fuller: - Hun har alt!

Nå skal popyndlingen Adelén (16) representeres av samme management som Victoria og David Beckham, Carrie Underwood, Emma Bunton og Jennifer Lopez.

  • Sofia Storhaug
  • Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Som den yngste deltakeren i Melodi Grand Prix ble Adelén Rusillo Steen kjendis over natten med sangen «Bombo». Låten har ligget på VG-lista i 18 uker, og er streamet på Spotify over åtte millioner ganger.

I dag har hun premiere på låta «Baila Conmigo», samtidig som hun opptrer på VG-listashowet på Rådhusplassen.

16-åringens braksuksess har nå, med David Eriksen som bakmann, fått en av musikkbransjens mektigste menn til å bite på kroken.

Skrek i telefonen

Simon Fuller (53) er eier av managementet X1X Entertainment, som huser flere av verdens mest kjente fjes. Musikk- og TV-mogulen er også hodet bak den verdensberømte «Idol»-franchisen, som er solgt videre til over hundre land.

Nå vil han skape en internasjonal karriere for Adelén.

- Jeg skrek i telefonen da David fortalte meg nyheten. Pulsen var i hundre, kan du si. Samarbeidet med Simon Fuller er større enn meg selv. Dette er helt sinnssykt stort, forteller 16-åringen til VG.

Deler ansvaret

DRØMMEMØTET: Her står Adelén med mannen som skal sørge for at hennes karriere får internasjonal stjernestatus. - Han var utrolig hyggelig, rolig og fokusert, forteller hun om møtet med en av verdens mektigste musikkmanagere i L.A for tre uker siden. Til venstre David Eriksen. Foto: PRIVAT


David Eriksen og Simon Fuller kommer til å dele ansvaret for Adelén, men med ulike verdensdeler som utgangspunkt. David Eriksen skal foreløpig ha ansvaret for den unge artistens karriere i Europa, mens Simon Fuller har ansvaret for USA og Mellom-Amerika.

Eriksen mener samarbeidet med Fuller kom til mye på grunn av riktig timing.

- Jeg kontaktet Simon i det han var på leting etter èn til to artister til i stallen sin. Jeg reiste ned til Los Angeles, presenterte han for tre låter som Ina Wroldsen har skrevet. Simon har lyst på en ung artist, og ifølge hans ord til meg har Adelén totalpakken. Han har vel funnet et hull i segmentet der han mener hun passer inn.

Får personlig trener

I GODT SELSKAP: 16-årige Adelén vil representeres av samme management som Victoria Beckham, Carrie Underwood, Emma Bunton og Jennifer Lopez. Foto: THOMAS NILSSON


Fuller ble i år listet av The Times som en av Storbritannias mest innflytelsesrike musikkmanagere med en formue på over 375 millioner pund. I fjor fikk han også sitt navn på en stjerne i Hollywood Walk of Fame.

I august drar Adelén tilbake til USA for å trenes opp av spesialister innenfor Simon Fullers management.

- Der skal hun læres opp i koreografi og mediehåndtering, men også utvikles i sang og dans. Personlige trenere vil hjelpe henne å mestre kondisjon. Dette er et fantastisk samarbeid, men det er viktig å påpeke at herfra til det skjer noe er det en lang, lang vei, forteller Eriksen.

Prioriterer karrieren

Adelén på sin side har tenkt nøye gjennom hva hun vil gjøre med skolen dersom karrieren skyter fart.

- Dette er en sjanse jeg aldri kommer til å få igjen, så dersom det betyr at jeg må ta privatiststudier ved siden av karrieren kommer jeg til å gjøre det. Samtidig er skole ekstremt viktig for meg, så jeg kommer til å oppfordre meg selv å ta fag. Jeg elsker for eksempel naturfag og biologi, sier hun.

- Adelen har alt

GODE SKUSSMÅL: Adelén er Idol-gründeren Simon Fullers nye stjerneskudd. Foto: AP


Via en e-post sendt til VG via Adeléns manager David Eriksen, har Simon Fuller følgende å si om sitt nye samarbeid:

- Den ene tingen jeg elsker mer enn noe annet i mitt liv i underholdningsbransjen er å oppdage nye talenter. Da jeg hørte sangene av Adelén for første gang tenkte jeg at de alle hørtes ut som hits. Det var friske, oppmuntrende sanger fulle av optimisme og energi. Da jeg så bilder og videoer av henne ble jeg overrasket over hvor ung og pen hun var. Adelén kan synge, danse og har en selvtillit og et talent som strekker seg lengre enn hennes alder. Hun har alt. Jeg gleder meg til å introdusere henne til verden og hjelpe henne å oppnå all den suksess og oppmerksomhet hun fortjener.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder