NYTT INTERVJU: Sjaman Durek Verrett, her fra foredrag i Stavanger, hevder i et nytt intervju at han er utsatt for rasisme. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Durek Verrett hevder han er utsatt for rasisme

I et lengre intervju med britiske The Sunday Times forteller sjamanen at han har fått høre at ingen ønsker en mørkhudet mann på Slottet. - Det er nødvendig at folk viser sitt sanne ansikt, sier han til VG.

Det er gått to måneder siden prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett erklærte på Instagram at de var et par. Overskriftene haglet i ukene som fulgte, blant annet ble paret fulgt på sin foredragsturné i Norge og København.

Som følge av oppmerksomheten mener Verrett at han ble utsatt for grov rasisme, sier han til britiske The Sunday Times.

– Folk forteller meg at de vil henge meg fra et tre, at det ikke burde være noe «n-ord» på Slottet, at jeg er Rasputin, sier han til avisen.

Han forteller at han også er omtalt som den «nye Meghan Markle», som ble møtt med rasistiske bemerkninger på bakgrunn av at hun er en farget kvinne.

les også

Spørreundersøkelse: 63 prosent negative til prinsessens markedsføring

Videre forteller Verrett at han tror det er annerledes når en kvinne finner seg en mørkhudet mann, som i tillegg er sjaman og «sjelseksuell».

– Vi endrer ting ved å være forelsket. Vi kan ikke bli opprørt over det. Dette er en tid for evolusjon. Folk er konstant på heksejakt. Det har ingenting å gjøre med meg eller Märtha. Det har å gjøre med dem, sier han.

les også

Forsker om Durek: Ber publikum vise aktsomhet

Verrett til VG: Ønsker dialog

Til VG forteller Verrett at de rasistiske kommentarene har kommet både fra det norske folk og rundt om i verden.

– Det jeg og Märtha har funnet ut er at det er nødvendig for folk å vise sitt sanne ansikt. Hvis vår kjærlighet kan få tingene som har ligget under overflaten, på innsiden hos folk, opp til overflaten, så får det være sånn, sier han.

Sjamanen forteller videre at han og prinsessen ønsker en dialog rundt dem som kommer med hatefulle kommentarer, slik at man kan komme til bunns i hvorfor de sprer rasisme.

I KØBENHAVN: Märtha Louise og Durek Verrett før sin workshop i København. Foto: Gøran Bohlin/VG

– VI trenger å la folk vite at om du føler det på denne måten, så er det slik du føler. Men la oss prate, la oss dele og la oss forstå dypere, hvor kommer denne sykdommen av rasisme og hat fra.

Verrett forteller at han og prinsessen håndterer kommentarene ved å observere, slik at de kan forstå hva som skal til for å endre holdningen til folk.

– Vi vil hjelpe folk tilbake til det som virkelig er viktig, og det er kjærlighet, familie og å leve livet og å føle seg bra, å gjøre ditt liv til det beste livet, avslutter han.

Han ønsker ikke å kommentere om han har vært i dialog med Slottet angående hatefulle kommentarer.

Kommunikasjonssjef på Slottet, Guri Varpe, sier at de ikke har noen kommentar til det Verrett forteller.

Vil gifte seg

Til The Times snakker Verrett også om sin kjærlighet til prinsessen, og svarer villig på spørsmål om ekteskap.

les også

Mystiske ritualer, kontakt med åndeverdenen og helbredelse: Dette er sjamanisme

Pluss content

– Tror jeg på ekteskap? Ja. Planlegger jeg på et tidspunkt på å være med Märtha Louise i et ekteskap? Ja. Men akkurat nå er ikke det fokuset vårt. Fokuset vårt er å ha det gøy, sier han.

Sjamanen introduserte nylig kjæresten sin for skuespilleren Gwyneth Paltrow, som er en nær venn av ham. De tilbrakte solskinnsdager sammen i Hamptons.

Til den britiske avisen sier Verrett at de to kvinnene umiddelbart tok til hverandre og ble «sjelsøstre».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder