TILTALT: Den verdenskjente rapperen Rakim Mayers (30) – bedre kjent som A$AP Rocky Foto: ANGELA WEISS / AFP

Rettssaken mot A$AP Rocky: Fornærmede mener å ha blitt slått over 20 ganger av hver person

STOCKHOLMS TINGRETT (VG) Under rettssakens andre dag forklarer den fornærmede 19-åringen at voldshendelsen har gått hardt inn på ham. Den verdenskjente stjernen skal også forklare seg for første gang i offentligheten torsdag.

Tirsdag var første dagen i rettssaken mot den verdenskjente rapperen Rakim Mayers (30) – bedre kjent som A$AP Rocky.

Vet du ingenting om saken? Les bakgrunn for tiltalen her

Mens den fornærmede 19-åringen krever 139.700 kroner i erstatning, nekter A$AP Rocky og de ytterligere to andre mennene straffskyld. Under rettssakens første dag erkjente han imidlertid gjennom sin advokat å ha slått og sparket fornærmede, men sier det var selvforsvar.

Fikk du med deg? Du kan lese mer om første rettssaken her.

Torsdag var det ventet at A$AP Rocky og flere vitner - blant annet rapperens livvakt - skulle forklare seg. Ved 12-tiden bestemmer rettens ordstyrer Per Lennerbrant at vitneforklaringene må utsettes. Selve rettssaken vil også vare lenger enn til klokken 17. som var den planlagte tiden.

A$APs mor på plass i salen

Tiltalte så litt sliten ut da han selv ankom rettssalen torsdag morgen. Trumps utsending Robert O' Brien er også tilstede i retten, samt A$AP Rockys mor, som har med seg en egen tolk som forklarer hva som blir sagt i retten.

VGs journalist på stedet snakket med en av rapperens venner, som uttrykker at det er svært vanskelig å forstå noe av rettssaken ettersom den foregår på svensk og det ikke er noen tolk til tilhørerne.

Tiltaltes advokat Slobodan Jovicic er også tilstede. Advokatene bestrider kravet på 140.000 kroner fra fornærmede, blant annet på grunn av fornærmedes egen oppførsel.

Den 19 år gamle mannen som er fornærmet i saken blir spurt av sin advokat, Magnus Strömberg, om besøket på sykehuset - der hvor ribbeina hans ble undersøkt.

Fornærmede har et tydelig arr under venstre øye etter voldshendelsen.

På vei ut av rettssalen i lunsjpausen vinker verdensstjernen og smiler til moren sin.

Mistet venner

Fornærmede forklarer at han ikke har hatt kontakt med kompisen sin etter hendelsen.

– Jeg har ikke møtt ham siden den dagen. Ikke engang snakket eller ringt, sier fornærmede.

Han forklarer videre at han har mistet flere folk rundt seg på grunn av denne hendelsen.

– Jeg har mistet kjæresten min og vennene mine, sier han.

Familien til fornærmede skal også være opprørte over hendelsen, kommer det frem i retten.

Stiller spørsmål ved forklaring

Før lunsjpausen kl. 12 bruker advokat Slobodan Jovicic all tid på å stille spørsmål som kan illustrere motsigelser og hull i 19-åringens forklaring.

Han reagerer blant annet på at fornærmede tilbrakte så mye tid ved Max Burger da han i utgangspunktet bare skulle hente et pass.

Jovicic er ikke fornøyd med svarene som fornærmede gir, fordi fornærmede stiller spørsmål til advokaten underveis.

– Det er jeg som stiller spørsmålene og du som svarer. Det er slik det funker, sier advokat Jovicic.

Fornærmede forteller at han ikke visste hvem A$AP Rocky og vennene hans var, og at han bare gikk bort til dem for å spørre etter kompisen sin.

Advokat Jovicic spiller av en video hvor både fornærmede og kompisen er på vei inn på Max burger. Advokaten stiller spørsmål ved hvorfor fornærmede har spurt A$AP Rocky og gjengen hvor kompisen er, slik han tidligere har oppgitt, når kompisen er rett ved siden av på vei inn til MAX. Moren til A$AP Rocky rister på hodet når hun hører dette. Fornærmede virker nervøs.

Forsvarsadvokaten stiller flere spørsmål til fornærmede, som han ikke svarer på, eller oppgir at han ikke husker svaret på. Advokaten til A$AP Rocky virker fornøyd og smiler.

– Hvorfor tror du disse menneskene vet hvor kompisen din er?

– Jeg så at han hadde pratet med dem, svarer fornærmede.

Advokaten presser på

A$AP Rockys advokat fortsetter å spørre ut 19-åringen. Blant annet om han hadde på seg ringene han bærer i retten dagen da voldshendelsen angivelig fant sted. Advokaten stiller også spørsmål ved hva fornærmede fortalte politiet da han ringte dem, hvorav fornærmede svarer at han ikke husker hva han fortalte om høretelefonene han tidligere har forklart at ble ødelagt da A$AP Rockys livvakt løftet ham opp fra bakken.

19-åringens advokat protesterer på Jovicics spørsmål. Forsvarsadvokaten stiller videre spørsmål ved hvorfor fornærmede ikke kunne nummeret til politiet, slik han har oppgitt i avhør. Fornærmede svarer at han ikke har ringt politiet tidligere, selv om han har bodd i Sverige i fire og et halvt år.

I tillegg spør advokat Jovicic om hvorvidt fornærmede er sikker på at han kan huske alt, siden han ikke husker det med høretelefonene, og oppgir at det skyldes slaget i hodet.

Fornærmede oppgir at han ble slått rundt 20 ganger av hver av de tiltalte, men sier samtidig at han ikke har helt oversikt.

Det har vært en problemstilling om det faktisk har blitt brukt en glassflaske under voldshendelsen. Advokat Martin Persson, som forsvarer én av de andre tiltalte, viser et bilde av 19-åringen som ligger på bakken. Han har ringet rundt hendene til alle tiltalte på bildet, som viser at det ikke er noe glassflaske.

- Jeg vet ikke hvem det var som slo meg med flasken i hodet, sier fornærmede.

les også

Trump: – Vil ringe «den talentfulle svenske statsministeren»

Kjente ikke til rapstjernen

Rettssaken på tirsdag startet med aktor Daniel Sunesson, som gikk igjennom etterforskningsrapporten. I etterforskningsrapporten er det samlet flere bevis mot de tiltalte – blant annet overvåkningsvideoer, kart, SMS-utvekslinger og videoer fra vitner på stedet.

Få med deg resten: Les om bevisene mot artisten her

En sentral del av bevisene, er Instagram-videoen av hendelsesforløpet, som A$AP Rocky selv publiserte på sin egen profil.

Videoen, som ble vist i retten, viser at fornærmede slår livvakten til A$AP Rocky, men ikke at fornærmede blir løftet opp av livvakten. En SMS fra en i rapperens følge har indikert at Instagram-videoen skal være redigert.

Her er videoen A$AP Rocky ikke delte på Instagram:

Hverken A$AP Rocky eller de tiltalte fikk muligheten til å forklare seg under første dagen av rettssaken. Fornærmede fikk imidlertid forklart seg, hvor 19-åringen hevdet han ikke kjente til rapstjernen før hendelsen.

Ifølge fornærmede startet samtalen da han spurte følget til rapstjernen om de hadde sett kompisen hans.

– Da dyttet livvakten til meg, forklarte 19-åringen.

Fornærmede spurte hvorfor han ble dyttet og da skal livvakten ha løftet ham opp etter bakken – noe som førte til at øretelefonene hans ble ødelagt.

Se billedgalleriet fra politiets etterforskning:

Etter hendelsen skal fornærmede ha fulgt etter A$AP Rocky og følget hans, som førte til et slagsmål. Ifølge 19-åringen ble han også slått med en flaske bak hodet under slagsmålet, men skader i hodet, fant legen ikke.

– De tok meg ikke på alvor. Det eneste de gjorde på sykehuset var å sy, forklarte 19-åringen.

Bilder viser imidlertid at fornærmede fikk flere kuttskader på armene. Ifølge aktor skal 19-åringen også fått brukket ribbein, i tillegg til hevelser under øyet og smerter i hodet og ryggen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder