ÅPEN OM DRIKKING: Lars Monsen. Foto: Javad M. Parsa

Lars Monsen: – Drakk mye alene

En av den norske villmarkens mest berømte sønner forteller om utstrakt drikking i 20-årene.

Livet har ikke bare handlet om turer i skog og mark for Lars Monsen (56). Dette røper han i et intervju med Anne Lindmo i NRK.

– Jeg drakk veldig mye i noen år, og jeg drakk mye alene. Jeg hadde kompiser som også var med og festet, men jeg tok den alltid lenger. Det ble glatt 30 pils før jeg gikk inn på diskoen, sier Monsen til NRK.

Intervjuet er knyttet til Monsens kommende selvbiografi, «Mitt liv», forfattet av Bragepris-belønnede Kjetil Østli.

Der beskrives angivelig et rastløst indre liv, før Monsen fant ut hva han ville med eksistensen. Ute i naturen forsvant rusbehovet, ifølge ham.

Tisset på en annen

Før den tid ga behovet seg utslag som dette:

– Jeg pleide å ha et ritual da jeg satt på T-banen med mye folk. Hver gang døren lukket seg tok jeg en hel øl i en slurk. På 25 minutter var halve ølkassen borte.

Monsen, som også har opplevd rusrelatert dødsfall i nærmeste familie, beretter om en spesifikk episode som skal ha vært en øyeåpner for ham:

– Jeg var på vei hjem på natten etter byen, så skulle jeg «slå lens» inntil en busk. Da jeg begynner, ser jeg at det er en annen fyllik jeg tisser på. Da skjønte jeg at det er ikke dette jeg vil og tenkte «skjerp deg», sier han på kveldens utgave av «Lindmo».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder