BLOGGERKRIG: Mads Hansen har tidligere kritisert blant Isabel Raad for plastiske operasjoner. Da han denne uken kritiserte Anna Rasmussen for eksponeringen av barn, eksploderte bloggerkrigen.
BLOGGERKRIG: Mads Hansen har tidligere kritisert blant Isabel Raad for plastiske operasjoner. Da han denne uken kritiserte Anna Rasmussen for eksponeringen av barn, eksploderte bloggerkrigen. Foto: TROND SOLBERG, FRODE HANSEN og LINE MØLLER

Blir kalt «Norges største mobber»: Mads Hansen om bloggerkrigen og hetsen

RAMPELYS

I en video gråter blogger Anna Rasmussen etter å ha fått kritikk fra Mads Hansen. Samtidig kaller toppblogger Isabel Raad ham for «Norges største mobber». De siste ukene har hatet mot Mads Hansen eskalert.

Betalt innhold
Publisert: Oppdatert: 25.08.18 07:43

Mads Hansen er en norsk mediepersonlighet og tidligere fotballspiller for Lier, Strømsgodset, Fredrikstad og Mjøndalen. Nå er han aktuell med VGTVs program Spårtsklubben, og sangen hans «Sommerkroppen» som har vært på norske topplister i hele sommer.

På natten får han denne meldingen på Instagram:

«Jeg er en av mange som jobber for å avsløre deg og vi begynner å få samlet inn ganske mye juicy materiale. Det er bare å glede seg. Lykke til».

Hansens kritikk mot Norges største bloggere har gjort ham til et hatobjekt. De siste dagene har krangelen eskalert.

Hansen får enda en melding:

«Det er laget en Instagram-bruker hvor de har lagt ut bilder av både deg og familien din. De gjør blant annet narr av deg og dine».

Hansen forteller at han har fått meldinger det siste døgnet om bloggere som har gått sammen, og om blogglesere som prøver å finne mest mulig «dritt» om ham og familien hans.

– De rettferdiggjør det med «øye for øye, tann for tann». Vi kan godt ha en diskusjon rundt det jeg sier og gjør. Men å lage en sånn konto blir håpløst. Kan man ikke diskutere sak, så har man ikke motargumenter, sier Hansen.

Han fortsetter:

– Jeg har ingen mål om å endre verden. Men hvis jeg ser noe som er kritikkverdig eller som irriterer meg, tar jeg tak i det. Bloggerne kan ikke slippe unna bare fordi de har dedikerte fans og går rett i offerrollen selv.

Mads skjuler familien sin fra offentligheten.

– Får dritt hele tiden

TV 2 skriver «Mads Hansen latterliggjorde rumpeoperasjonen til Isabel Raad». «Mads Hansen og Isabel Raad i full krangel på sosiale medier», skriver Side 2.

Han har skapt flere overskrifter og debatter med sin kritikk av bloggere og såkalte influencere. Hansen har blant tatt opp kampen mot bloggernes normalisering av plastiske operasjoner og eksponering av barn.

– Jeg får dritt hele tiden. Men stikker du hodet ditt fram, da får du tåle det, sier Hansen.

Denne uken blusset debatten opp etter et innlegg om «mammatilmichelle»-blogger Anna Rasmussen. Hansen er overrasket over responsen på innlegget.

– Eksponeringen av barna er blitt diskutert flere ganger før, blant annet av Live Nelvik. Innlegget mitt gikk også rolig forbi. Helt til Anna Rasmussens reaksjon kom, forteller Hansen.

Han fortsetter: – Da begynte det å storme.

La ut gråtevideo

Rasmussen la ut et bilde av datteren sin med teksten «MICHELLE SITT STØRSTE BURSDAGSØNSKE BLE OPPFYLT!» på Instagram. Bildet viser datteren som leser et bursdagskort, og har fått blomster og kake.

Hansen delte et skjermbilde av innlegget på sin profil med teksten «Én eneste dag der mamma ikke bruker med i jakten på annonseinntekter».

Innlegget fikk massiv støtte, men satte også sinne i kok hos mange. Kommentarfeltet er fylt med støtteerklæringer til både Hansen og Rasmussen, i tillegg til en rekke personangrep mot begge:

«Fyfaen eg spyr av deg @mads_hansen11, ver så JÆVLA vemmelige,, går bare ikje an!», skriver en bruker.

«Egoistisk og selvopptatte menneske, som kun tenker på bloggpenger fordi du ikke gidder å studere haha», skriver en annen.

To dager senere svarte Rasmussen på Hansens innlegget med en video på bloggen sin. I den skriver hun blant annet:

«Dette er meg etter å ha lest gjennom alt hatet i Mads Hansen sitt bilde, hat eller oppgulp som jeg mener det er.»

I videoen gråter hun. Videre skriver Rasmussen:

«Mads Hansen, vær så snill å slutt. Det du skaper, dreper meg».

Videoen avsluttes med at Rasmussen sitter på gulvet på vaskerommet og gråter.

I innlegget skriver hun «Hvorfor vil du utsette meg, en 22 år gammel jente som er åpen om psykiske lidelser, en ekstrem flom av hat? Jeg tåler det ikke. Ikke nå».

VG har ikke lykkes å komme i kontakt med Anna Rasmussen, etter gjentatte forsøk

– Ikke mer eksponert enn andre barn

Hansen understreker at han ikke kritiserer Rasmussen som person, mor eller samboer, men virksomheten – som i stor grad går ut på å eksponere barna.

Rasmussen skriver på sin blogg, under innlegget «Jeg vet like mye om din sønn, Mads Hansen», at barna stort sett er usynlige på bloggen – og at de ikke blir mer eksponert enn hva en vanlig familie gjør.

– Da har hun mistet gangsynet fullstendig, mener Hansen og referer til et innlegg fra mai 2015, før Rasmussen flyttet til Kypros.

I dette innlegget skrev hun at datteren begynner å forstå at hun er kjent.

– Jeg tror det blir bra for henne om vi flytter bort et år, til hun blir vant med tanken, uten at alle kjenner henne igjen på butikken, over gjerdet i barnehagen og spør henne om bilde, skrev hun på bloggen.

«Norges største mobber»

Torsdag skrev toppblogger Isabel Raad et innlegg på sin blogg der hun kaller Hansen «Norges største mobber», for å støtte bloggkollega Anna Rasmussen. Raad ønsker ikke å prate med VG.

Hun og Hansen har hatt en pågående krangel. Han har flere ganger kritisert henne for å fremme plastiske operasjoner. Raad skriver på sin blogg at hun føler seg mobbet og hetset av Hansen.

– De kan ikke hevde at kritikk er mobbing. De har store firmaer, tjener penger på det og har en stor målgruppe. Da må de forholde seg til kritikken, sier Mads Hansen.

Hansen er klar på at han mener det berettiget kritikk og at bloggere skal kunne kritiseres i samme grad som andre virksomheter.

– Når for eksempel landets største blogger skryter av hvor mye penger hun tjener, og legger ut en video på Instagram der hun spiser dollarsedler, synes jeg det skal være såpass takhøyde at man kan lage humor av det, uten å bli beskyldt for mobbing eller spredning av hat.

Isabel Raad og Anna Rasmussen topper listene over de mest leste bloggene i Norge, og begge har tidligere skrevet om sine millioninntekter. Tidligere i år skrev Raad innlegget «En million kroner på sparekontoen».

Hansen understreker at han har kritisert en rekke andre bloggere tidligere, uten at det har utviklet seg til krangel i sosiale medier.

– Mine operasjoner har gjort meg rik

I sommer har Hansen gjort stor suksess med låten «Sommerkroppen», som skal være kritikk mot normalisering av plastiske operasjoner. I teksten synger den tidligere fotballspilleren: «Lever som aldri før. Gidder ikke trene, når jeg kan operere».

Isabel Raad føler seg truffet, og etterlyser en del av pengene Hansen har tjent.

Dette sier Hansen til VG om den opphetede diskusjonen:

– Det kan ikke være sånn at hvis mottager sier det er mobbing, så er det det. Når Isabel Raad drar mobbekortet i tide og utide, devaluerer det de som faktisk blir mobbet.

Tidligere i år latterliggjorde Hansen den opererte rumpen til Raad på Instagram. Det førte til at bloggeren la ut flere videoer på Instagram hvor hun gråter på grunn av Hansens kritikk.

– Jeg trenger ikke at folk skal håne og latterliggjøre rumpen min som ser helt jævlig ut. Og jeg vet den ser jævlig ut, hva tror dere? Jeg ser det alle andre ser, sa hun i videoen.

Så slettet Hansen innlegget sitt på Instagram.

– Kunne formulert meg annerledes

For Hansen oppleves det som en knebling av debatten når kritikk blir møtt med anklager om mobbing.

– Har du angret på noen innlegg?

– Det jeg legger ut er ekstremt veloverveid og gjennomtenkt. Hvis jeg kritiserer noe, så skal det ikke være noe man ikke kan noe for. Da jeg skrev at jeg synes at rumpeimplantatene hennes så rare ut, var jeg i en gråsone. Jeg kunne formulert meg annerledes.

Han mener at bloggere konsekvent takker nei til intervjuer og debatter. Det irriterer ham. Hverken Isabel Raad eller Anna Rasmussen har valgt å svare på VGs henvendelser.

– Jeg føler at alle bloggerne er imot meg. Det positive er at det har vært mye krangel i bloggnorge – og hvis jeg kan være en superhelt som samler bloggnorge, skal jeg ta den støyten.

Mads Hansen er tilknyttet VG og VGTV gjennom Spårtsklubben.

Gi oss tilbakemelding på denne artikkelen.Gi tilbakemelding!Gi tilbakemelding!

Vinn Gull i VG+

Dagens kode: GULL525

Send SMS med koden til 2424. Tjenesten koster 1 kr.

Ved å delta i konkurransen samtykker du til at vi kan kontakte deg på SMS med relevant informasjon om konkurransen «Finn Gull i VG». Les mer om konkurransen her »

Her kan du lese mer om