Cirkus Merano pakker sammen for godt

Etter 28 år på veien pakker Norges største sirkus, Cirkus Merano, sammen for godt. Siste forestilling er 8. september.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

Etter å ha truet med nedleggelse i helgen tok direktør Knut Dahl den endelige avgjørelsen før han dro ut av landet mandag.

- Det var en vanskelig beslutning å ta, det dreier seg jo om livsverket hans, sier Hansen.

Dahl startet Cirkus Merano som 22-åring. Når han nå setter kroken på døra, er det ifølge Hansen fordi det er blitt vanskeligere å drive sirkus i Norge.

- Det er med årene kommet stadig flere restriksjoner fra norske myndigheters side. Dahl har brukt mer og mer av sin tid til administrasjon, og han føler at hans kreative evner går tapt, sier Hansen.

Hun sier det var landbruksminister Lars Sponheims (V) siste utspill om forslag til forbud mot transport av fjerntlevende sirkusdyr langs norske veier som fikk Dahl til å bestemme seg for å legge ned.

Sponheim mener det er uakseptabelt at sirkusdyrene utsettes for lange transporter. Et slikt forbud vil kunne bety at sirkusene ikke får ha med elefanter på sine turneer.

- Dette var dråpen som fikk begeret til å flyte over, sier Hansen.

I dag teller staben ved Cirkus Merano til sammen 120 personer. 40 av dem har ansvaret for den tekniske siden av sirkusdriften, og disse blir nå uten arbeid. Artistene drar videre med andre sirkus i Europa, forteller Hansen.

Sin aller siste forestilling har Cirkus Merano i Oslo søndag 8. september.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder