VIL BLI POLITIKER: Steven Patrick Morrissey, mest kjent under etternavnet, har kommet med nye kontroversielle uttalelser i forbindelse med at han er nevnt som aktuelle borgermester-kandidat i London.
Foto: Pa Photos
VIL BLI POLITIKER: Steven Patrick Morrissey, mest kjent under etternavnet, har kommet med nye kontroversielle uttalelser i forbindelse med at han er nevnt som aktuelle borgermester-kandidat i London. Foto: Pa Photos Foto: ,

Morrissey vil bli borgermester

RAMPELYS

Den frittalende og kontroversielle artisten Morrissey vurderer nå å stille som borgermesterkandidat i London.

Publisert:

Det er The Guardian som skriver at poplegenden og eks-frontfiguren i The Smiths overveier et ønske fra dyrevernsorganisasjonen Animal Welfare Party om å stille som borgermesterkandidat i 2016.

Ifølge nettstedet True To You – som regnes som Morrisseys offentlige talerør, og der du kan lese hele hans kommentar til nyheten – vurderes dette seriøst av Morrissey.

For her benytter Morrissey seg igjen av muligheten til å lange ut mot sine motstandere, spesielt innen verdens kjøttindustri. Det er en kjent sak at Morrissey hater kjøtt og hvordan han mener dyrene pines i fremstillingen av kjøtt til mat for oss mennesker; det er tross alt borgermester han vil bli, ikke burgermester.

HAR DU LEST DENNE KOMMENTAREN OM MORRISSEY?: KJØTTHUE

I en kommentar på True To You sammenligner Morrissey nok en gang slakterier som en ren og skjær fortsettelse av konsentrasjonsleirene under den annen verdenskrig.

«Slakteriene er den moderne fortsettelsen av nazistenes konsentrasjonsleire, og hvis du er en del av den melkedrikkende generasjonen, gir du samtidig samtykke til tortur», tordner Morrissey, før han – nok en gang der også – går løs på kjendiskokken Jamie Oliver.

LES OGSÅ: Morrissey vil sparke Jamie Oliver i øyet

– Det er ikke noe som heter human slakting, og hvis du mener det; hvorfor ikke prøve selv? Dersom dyreseriemorder Jamie Oliver føler så sterkt for å inkludere «kjøtt som barnemat» (ung geit) i menneskelig kosthold; ville han vurdere å tilby en av sine egne unger for vanlig forbruk? spør han retorisk.

I Norge har han også satt sine tilhengere på flere kraftige prøver de siste årene. I 2009 forsvant han rasende fra scenen, men aller mest ståhei skapte han i 2011 da den notoriske kjøtthateren meldte fra scenen i Polen at 22. juli-tragedien i Oslo og på Utøya ikke var noe mot hva som skjedde daglig på McDonald's og Kentucky Fried Chicken.

Uttalelsene førte blant annet til at Morrissey nektet å delta på den tradisjonelle pressekonferansen i forkant av Nobelkonserten, da briten var invitert for å spille der i 2013.

The Guardian, som først brakte nyheten om Morrisseys borgermesterplaner, er heller ikke sene med å grave i eldre, innvandrerfiendtlige utspill fra The Smiths-legenden. Morrissey skal blant annet ha sagt til New Musical Express i 2007 at han var bekymret over innvandringen, fordi jo flere som kom til Storbritannia, desto mer forsvant den britiske identiteten.

– Hvis du går gjennom Knightsbridge en hvilken som helst dag i uken så hører du ingen engelsk aksent. Du hører alle mulige aksenter under solen, bortsett fra den engelske.

Og selvfølgelig glemmer ikke Morrissey det britiske kongehuset – her med henvisning til de to hertugdømmene som dronning Elizabeth er etterkommer av, Saxen-Coburg og Gotha:

– Sosial rettferdighet for dyr er ikke for mye å be om, fordi vi kun spør mennesker om å tenke rasjonelt og med hjertet, selv det betyr at ikke blir mulig å jakte rev eller å skyte fugler, hvilket etterlater Saxe-Coburg-Gotha-familien med ingenting å gjøre.