FALSKT!: Dette maleriet kommer ikke fra Pushwagners hånd. Foto: Skjermdump fra Finn.no ,

Kunstekspert: Falsk Pushwagner forsøkt solgt på nett

Dette er IKKE et Pushwagner-maleri!

Det advares nå mot falsk kunst på nett etter at et falskt Pushwagner-bilde onsdag ble forsøkt solgt på Finn.no.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

«Pushwagner maleri håndmalt oljemaleri på lerret» sto det i annonsen under tre ulike utsnitt av et angivelig Pushwagner-maleri, samt et bilde der Pushwagner signerer en tegning.

Utsalgsprisen på Finn.no var 150.000 kroner.

LES OGSÅ: Puswagner-prisen opp 550 prosent på fem år

– Om det hadde vært en ekte Pushwagner, er ikke 150.000 kroner en upris, sier kunstformidler Sigmund Bakken i Bakken Fine Art til VG når han ser annonsen.

Men:

– For det første ser jeg ganske raskt på malestilen at dette ikke er Pushwagner. Måten navnet hans er skrevet på - øverst på maleriet – stemmer heller ikke. Det er i det hele tatt en rekke spesielle detaljer som gjør meg ganske så sikker på at dette ikke kommer fra Pushwagners hånd, sier Bakken.

– Jeg har kun sett maleriet på bilde, men samtidig konferert med flere kolleger, og vi er enige om at dette må være falskt, fastslår han.

VG har forsøkt å komme i kontakt med Puswagners agent Stefan Stray, uten å lykkes.

Ved 14-tiden onsdag ble annonsesiden stengt med klar beskjed fra Finn.no:

«Annonsen er avvist».

LES OGSÅ: Dette tjener den norske kunstadelen!

PUSH: Terje «Pushwagner» Brofos (75). Foto: Roger Neumann , VG

Geir Petter Gjefsen, leder forbrukertrygghet i Finn.no - kjenner ikke til denne spesifikke saken, men sier til VG at det trolig har blitt rapportert inn at maleriet ikke var ekte.

– Vi er avhengig av hjelp og tips fra brukere, myndigheter og profesjonelle aktører - kunstmiljøet i dette tilfellet - og vi oppfordrer sterkt til å ta kontakt når man er i tvil om ektheten av noe. Når slike tips kommer på bordet, må vi følge opp og be om dokumentasjon, sier Gjefsen.

Det er en oppfordring som kunstformidler Sigmund Bakken ikke har problemer med å støtte.

– I slike tilfeller er det viktig å få belyst denne type saker, både for vår egen bransje og for at folk ikke betaler i dyre dommer for et maleri som ikke er mer verdt enn rammen rundt. Jeg vil råde potensielle kjøpere til å være på vakt og rådføre seg med profesjonelle kunstformidlere ved kjøp i denne prisklassen, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder