OVER FOR GODT: Cecilie Kåss Furuseth og Sigrid Velle Dypbukt er ferdig med radioprogrammet «Ramona og Siggen». Foto: Krister Sørbø / VG

«Ramona og Siggen» tatt av lufta på NRK: – Meldingene renner inn

«Ramona og Siggen» har hatt over en halv million lyttere i uken. Nå er det slutt for den populære duoen.

  • Linn-Christin Marthinussen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I to og et halvt år har Cecilie Ramona Kåss Furuseth og Sigrid Velle Dypbukt ledet radioprogrammet «Ramona og Siggen» på NRK P3.

Torsdag hadde imidlertid radarparet sin aller siste sending med programmet de selv har beskrevet som et «underholdningsprogram for deg med varierende livskvalitet».

– Det er naturlig at et radioprogram slutter, og et annet begynner. Vi har hatt det helt fantastisk i løpet av disse årene, men nå kaster vi ballen videre til Raae og Osnes, sier Kåss Furuseth til VG.

Rørende radioøyeblikk: P3-Silje i tårer over skytemassakren

Forvirring blant fansen

Allerede et halvt år etter at radioprogrammet gikk på lufta, ble programlederne forfremmet til å inneha samme sendetidspunkt som blant annet Radioresepsjonen har hatt før dem.

Husker du? Kritiserer Tore Sagen for sæddonor-vits

På duoens Facebook-side er det mange lyttere som synes det er svært vemodig at programmet nå forsvinner. Det hersker også noe forvirring til hvorfor duoen ikke lenger skal fortsette.

– Var dette noe dere selv ønsket?

– Vi føler at det var en naturlig del av «gamet» å gi seg. Det ligger ikke noe dramatikk i beslutningen, forklarer Kåss Furuseth.

Radiolytter? Kun én av fire hører på dab-radio

– Utrolig rørende

Selv ønsker hun å takke fansen som trofast har fulgt sendingene gjennom disse årene. Bare de siste dagene har antall tilbakemeldinger og hilsener vært enorm, forteller programlederen.

– Mange sier at de kommer til å savne oss, noe som er kjempehyggelig. Vi har fått et veldig nært forhold til fansen og meldingene renner inn. Det er utrolig rørende å lese hvor mye vi har betydd for dem.

I likhet med Kåss Furuseth ønsker Velle Dypbukt å takke fansen.

– Vi møtte noen av våre faste lyttere under siste sending, noe som var utrolig koselig. Vi er så enormt takknemlig, sier hun til VG og fortsetter:

– Nå håper jeg at lytterne kan kose seg med podkasten vår, og som vi alltid sier; Ikke la noen ta fra deg drømmene dine!

Blemme fra Tjøstheim: Toppen Bech benekter at hun er død

– På tide med fornyelse

Både Kåss Furuseth og Velle Dypbukt skal fortsette i NRK, men har ikke lagt konkrete fremtidsplaner så langt.

– Nå skal vi først ta sommerferie, hvor vi drar til Kroatia sammen. Ellers skal vi bare være fornøyde med det vi har oppnådd så langt. Så blir det spennende å se hva som skjer til høsten igjen, sier Kåss Furuseth.

Redaktør for NRK P3, Bjørn Tore Grøtte, forklarer at det til enhver tid er ledelsen som bestemmer hvilke program som skal gå på P3.

– Det er helt vanlig at P3-programmer kommer og går, og nå tas altså dette programmet av lufta, på samme måte som flere andre radioprogram er tatt av tidligere.

I gjennomsnitt har duoen hatt 140 000 lyttere per sending, noe som tilsvarer godt over en halv million lyttere i uken. Grøtte forklarer at duoen har gjort en kjempejobb, men at tiden var inne for endringer.

– Vi mener det var på tide med en fornyelse. Jentene har vært helt fabelaktige, men det er viktig å slippe til nye krefter i P3, sier Grøtte og understreker at det ikke finnes noe dramatikk bak beslutningen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder